ÖZEL HABER/AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde çıkan yangına dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erdoğan, “Dün akşam saatlerinde #Ilgaz ilçemizde meydana gelen Orman yangınını anbean takip ederek AK Parti Çankırı İl Başkanlığı olarak elimizden geleni yaptık.

Yangının çıkış saatinden itibaren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile iletişim halinde olduk.

Yangına ilk anlardan itibaren İtfaiye ve Orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmeye devam ederek insan üstü gayretler sergilediler. Yangına müdahaleyi zorlaştıran rüzgar etkisini her saat daha da azalarak İtfaiye ve Orman ekiplerimizin müdahalesini kolaylaştırdı.

Dün gece saat 23:00’da S/8km’ye 00.00’dan itibaren bölgedeki rüzgar şiddetinin S/6 km’ye kadar düşürdü. Bu sayede ateş savaşçılarımızın ve itfaiye ekiplerimizin de gayretiyle yangın daha çok büyümeden önlendi.

Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Yangın bölgesine yakın bulunan Yukarımeydan, Aşağımeydan, Aşağıdere ve Yukarıdere köylerimiz tahliye edildi 112 vatandaşımız bölgedeki konaklama tesislerine yerleştirilerek yangından vatandaşlarımızın etkilenmesi önlendi ve 126 hayvan güvenli bir yere alınarak olası faciaların önüne geçildi. Yangının başlangıç anından itibaren devletimizin tüm kurumları 2 helikopter, 102 Araç, 267 personel ile sahada görev aldı ve tüm imkanlar seferber edildi.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile sürekli iletişim halinde olduk ve Sayın Bakanımız yangına müdehaleyi bizzat takip ederek gerekli müdahalelerin yapılmasını sağladı. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için ne gerekiyorsa yapıldı ve yapılacak.

Şehrimizin ve ülkemizin akciğerlerimiz olan ormanlarımızın daha fazla zarar görmemesi için inşallah Grup Başkanvekimiz M. Emin Akbaşoğlu ve Sn.Valimiz ve tüm yetkili kurum amirlerimiz ile irtibat halinde koordineli bir şekilde bu felaketi can ve mal kaybı olmadan en az zararla atlatmaya çalıştık.

Tüm Çankırılı ve Ilgazlı hemşehrilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.

HABER: Burak Kaya

Ilgaz’daki Orman Yangınında Tüm Detaylar Açıklandı Çankırı İl Başkanı Erdoğan’ın Kritik Açıklamaları1

Ilgaz’daki Orman Yangınında Tüm Detaylar Açıklandı Çankırı İl Başkanı Erdoğan’ın Kritik Açıklamaları-1

Ilgaz’daki Orman Yangınında Tüm Detaylar Açıklandı Çankırı İl Başkanı Erdoğan’ın Kritik Açıklamaları2

Kaynak: Burak Kaya