ÖZEL HABER/Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Mart ayında ihalesi yapılan Ilgaz TOKİ konut projesi, bölgenin sosyal ve ticari ihtiyaçlarını karşılayacak önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Nisan ayında yer teslimi ve hafriyat işlemleri tamamlanan projede, 244 konut, 2 dükkânlı ticaret merkezi ve bir caminin kaba inşaatı tamamladı. Ilgaz Yazı köy kırsalında yürütülen proje kapsamında şu ana kadar sekiz bloğun kaba inşaatı tamamlanmış ve dış cephe çalışmaları sürdürülüyor.

Ilgaz'da Toki̇ Projesi Tam Gaz Devam Ediyor 244 Konut Ve Ticaret Merkezi Geliyor! (5)

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, ilçede yaşanan konut sıkıntısının büyük ölçüde giderilmesi bekleniyor. TOKİ, inşaatı 400 gün içinde bitirerek konutları hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyor. Bu önemli gelişme, 2015 yılında başlatılan ve başlangıçta 604 konut olarak planlanan projenin ardından geldi. Mevcut projede 244 konut yapılacak olmasına rağmen, bölge halkı bu adımı olumlu karşılıyor. Aynı zamanda, ilçe sakinleri TOKİ’nin ikinci ve üçüncü etap projelerinin hayata geçirilmesini bekliyor ve bu aşamaların Ilgaz’a yeni bir canlılık kazandıracağını ümit ediyor.

Ilgaz'da Toki̇ Projesi Tam Gaz Devam Ediyor 244 Konut Ve Ticaret Merkezi Geliyor! (4)

Projede yer alan ticaret merkezi ve cami, Ilgaz’ın sosyal ve ticari yapısına katkıda bulunacak şekilde tasarlandı. Bölgeye kazandırılacak bu yeni yaşam alanları, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ve ilçenin ekonomik yapısına hareket kazandıracak. Proje tamamlandığında, Ilgaz’ın modern bir yerleşim alanına dönüşmesi ve ilçe sakinlerinin yaşam kalitesinin artması bekleniyor.

Ilgaz ilçesinde yürütülen bu TOKİ projesi, sosyal donatılarla çevrili modern konutlarıyla, bölgenin gelecekteki gelişimine önemli katkılar sağlayacak.

HABER: Burak Kaya

Ilgaz Kavaklı-Kızılıbrık Yolunda Asfalt Çalışmaları Sürüyor Ilgaz Kavaklı-Kızılıbrık Yolunda Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Ilgaz'da Toki̇ Projesi Tam Gaz Devam Ediyor 244 Konut Ve Ticaret Merkezi Geliyor! (3)

Ilgaz'da Toki̇ Projesi Tam Gaz Devam Ediyor 244 Konut Ve Ticaret Merkezi Geliyor! (2)

Ilgaz'da Toki̇ Projesi Tam Gaz Devam Ediyor 244 Konut Ve Ticaret Merkezi Geliyor! (1)

Kaynak: Burak Kaya