ÖZELHABER/ Ilgaz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yakacak yardımı dağıtımı başladı. İlçe merkezi ve köylerde tespit edilen toplam 225 aileye, bu yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 270 ton kömür yardımı yapılacak. Yardım kapsamında aileler, kış öncesinde yakacak ihtiyaçlarını karşılamak üzere kömür desteği alıyor.

Çorum Dodurga'dan nakledilen kömürler, belirlenen hak sahiplerine eski Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde teslim ediliyor. Her aileye, 1 ton 200 kg kömür dağıtımı yapılmakta. SYDV tarafından organize edilen dağıtım süreci, ihtiyaç sahiplerinin kış aylarına daha iyi şartlarda girmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

SYDV yetkilileri, kömür dağıtımı sırasında ailelerin yardımlarını kolayca alabilmesi için gerekli tüm önlemleri alarak süreci hızlı ve düzenli bir şekilde yürütüyor. Yardımların, ilçe merkezi ve köylerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor. Ilgaz Kaymakamlığı ve SYDV’nin bu önemli sosyal yardımı, ilçede ihtiyaç sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ilgaz Dağları'nda kışın habercisi vargit çiçekleri açtı Ilgaz Dağları'nda kışın habercisi vargit çiçekleri açtı

Kaynak: Berkay Tozlu