Çankırı, Kastamonu, Ankara, Ilgaz ve Kurşunlu’dan 11 sporcunun katılımıyla, kampsız olarak gerçekleştirilen Zafer Tırmanışı, başarılı bir şekilde tamamlandı. Çankırı Dağcılık Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, sporcular Ilgaz Dağı'nın zirvesine ulaştı.

Çankırı Dağcılık Kulübü Başkanı Nuri Erkenci, Zafer Tırmanışı ile ilgili yaptığı açıklamada, “1 Eylül Pazar sabahı, sporcularımız Mülayim Yaylası’nda saat 06.00’da buluşarak hazırlıklara başladılar. Tırmanış, saat 06.30’da Arzu Kızılay liderliğinde, Dağın Güney yüzünden, Mülayim Yaylası’ndan klasik yaz rotamız üzerinde başladı” dedi.

Tırmanışa katılan tüm sporcular, saat 11.00’de Ilgaz Dağı Küçükhacettepe (2546 m) zirvesine ulaştı. Zirvede, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Vurgun’un önderliğinde bir tören düzenlendi. Tören, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı topluca okundu ve şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi. Tören, zirvede çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Sporcular, saat 12.00’de zirveden inişe geçerek, 16.00’da Mülayim Yaylası’na ulaştı. Böylece etkinlik, toplamda 950 metre irtifa kazanımı ve 9 saatlik bir sürede başarıyla tamamlanmış oldu.

Çankırı Dağcılık Kulübü Başkanı Nuri Erkenci, etkinliğe katılan tüm sporcuları gönülden tebrik etti ve bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Zafer Tırmanışı, katılımcılar için unutulmaz bir deneyim olurken, doğa ve spor tutkunlarını bir araya getirdi. Bu anlamlı etkinlik, hem sporcular hem de bölge halkı için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Ilgaz Dağı’nda Unutulmaz Bir Tırmanış! 11 Sporcu Ilgaz Zirvesinde Buluştu,

Güneş Enerjisiyle Maliyetler Düşüyor: Ilgaz'ın Yeni Santrali Faaliyette! Güneş Enerjisiyle Maliyetler Düşüyor: Ilgaz'ın Yeni Santrali Faaliyette!

Ilgaz Dağı’nda Unutulmaz Bir Tırmanış! 11 Sporcu Ilgaz Zirvesinde Buluştu1

Ilgaz Dağı’nda Unutulmaz Bir Tırmanış! 11 Sporcu Ilgaz Zirvesinde Buluştu2

Ilgaz Dağı’nda Unutulmaz Bir Tırmanış! 11 Sporcu Ilgaz Zirvesinde Buluştu3

Kaynak: Burak Kaya