Kastamonu ile Çankırı sınırında yer alan ve türkülere konu olan Ilgaz Dağı, Ekim ayında zirvesine düşen ilk kar ile birlikte göz alıcı manzaralar sundu. "Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın" dizeleriyle hafızalara kazınan dağın zirvesi beyaz bir örtüye bürünürken, eteklerindeki ormanlar sonbaharın sarı, turuncu ve yeşil tonlarıyla renklendi. Sonbaharın ve kışın bir arada görüldüğü Ilgaz Dağı, hem doğal güzelliği hem de havadan çekilen görüntüleriyle adeta kartpostallık bir tablo oluşturdu.

İlgi çekici manzaraların hakim olduğu Ilgaz Dağı’nın eteklerindeki köyler de güz renkleriyle bezenmiş ormanların arasında eşsiz bir güzelliğe kavuştu. Bölgeyi ziyarete gelenler ise bu manzaranın tadını çıkardı. Eşiyle birlikte Ilgaz’a gezmeye gelen İsmet Akın, “Dağımız çok güzel. Ilgaz Dağımıza da güzel bir kar yağdı. İnşallah devamı gelir” diyerek gördüğü manzaradan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her yıl dört mevsim doğa severlerin ilgisini çeken Ilgaz Dağı, Ekim ayı itibarıyla kış turizmi için de hareketlenmeye başladı.

Ilgaz’da Yol Çalışmaları Sürüyor: 2 Km'lik Sıcak Asfalt Çalışması Başladı Ilgaz’da Yol Çalışmaları Sürüyor: 2 Km'lik Sıcak Asfalt Çalışması Başladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı