Bu İşaret Çarpıcı Bir Mesaj Veriyor: Ilgaz’da Trafik Kazalarına Dikkat Çekiliyor! Bu İşaret Çarpıcı Bir Mesaj Veriyor: Ilgaz’da Trafik Kazalarına Dikkat Çekiliyor!

Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı ve dağ, bembeyaz görüntüsüyle dikkat çekti. Her yıl binlerce kayak tutkununu ağırlayan Ilgaz Dağı, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışının etkisi altına girdi. Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan bölge, kar yağışıyla birlikte kartpostallık manzaralara sahne oldu. Yağışın ara ara devam ettiği Ilgaz Dağı Milli Parkı'na gelen ziyaretçiler, bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

Ilgaz Dağı’na kar yağışını görmek için gelen üniversite öğrencisi Furkan Yüksel, “Bugün 17 Ekim. İlk kez Ilgaz Dağı'na geldim ve mevsimin ilk karına tanıklık ettim. Zonguldaklıyım, orada kar yağışı çok nadir olur, bu yüzden bizim için çok güzel bir deneyim oldu,” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki kar yağışının devam etmesiyle birlikte kayak sezonu için hazırlıklar hız kazanırken, Ilgaz Dağı yine doğaseverler ve kayak meraklılarının gözde adreslerinden biri olmaya hazırlanıyor.

Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Düştü! Kış Turizmi İçin Geri Sayım Başladı (1)-1

Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Düştü! Kış Turizmi İçin Geri Sayım Başladı (4)

Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Düştü! Kış Turizmi İçin Geri Sayım Başladı (3)

Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Düştü! Kış Turizmi İçin Geri Sayım Başladı (2)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı