ÖZEL HABER/Ilgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, halk sağlığını korumak amacıyla yıl boyunca haşere ve larva ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle sıcak hava koşullarının etkisiyle artış gösteren sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı etkin bir mücadele yürütülüyor. Belediye ekipleri, 9 mahallede haftanın üç günü mobil araçlarla ilaçlama yaparak, cadde ve sokaklarda haşere sorununu minimize etmeye çalışıyor.

Ilgaz Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı biyosidal ürünler kullanarak, çevre ve halk sağlığını gözeten bir yaklaşım benimsiyor. Sıcakların artmasıyla birlikte haşerelerin hızla çoğalmasını engellemek için ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, yaz mevsiminde vatandaşların huzurunu sağlamak için gereken tüm tedbirleri alıyor.

Ilgaz Dağları'nda kışın habercisi vargit çiçekleri açtı Ilgaz Dağları'nda kışın habercisi vargit çiçekleri açtı

Bu kapsamda yapılan ilaçlama çalışmaları, haşere kaynaklı sağlık risklerini azaltmayı hedefliyor ve bölgedeki halkın sağlıklı bir yaz geçirmesi için düzenli olarak sürdürülüyor. Ilgaz Belediyesi, bu çalışmalarla hem çevre temizliğini hem de vatandaşların konforunu ön planda tutuyor.

HABER: Burak Kaya

Ilgaz Belediyesi'nden Haşereyle Mücadelede Yoğun Çaba-1

Kaynak: Burak Kaya