Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli judocu İbrahim Tataroğlu gündeme geldi. Bu yazıda "İbrahim Tataroğlu aslen nereli?", "İbrahim Tataroğlu kimdir?" ve "İbrahim Tataroğlu kaç yaşında?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

İbrahim Tataroğlu aslen nereli?

Milli judocu İbrahim Tataroğlu, Kocaeli'de dünyaya geldiğinden aslen Kocaelili olduğu düşünülmektedir.

İbrahim Tataroğlu kimdir?

2006 doğumlu İbrahim Tataroğlu, Kocaeli'de doğmuş ve judo sporunda Ümit Milli Takımı ile önemli başarılara imza atmıştır. 90 kg kategorisinde mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda, Fransız rakibi Akıana Mongo Matheo'yu mağlup ederek hem ülkemize hem de Kocaeli'ye büyük bir gurur yaşatmıştır. Tataroğlu'nun bu başarısı, hem Türkiye genelinde hem de Kocaeli ilinde coşkuyla karşılanmıştır. Türkiye Judo Federasyonu, İbrahim Tataroğlu'nun artı 100 kilo sıkletinde Avrupa'nın 2023 yılının en iyi ümit erkek judocusu olarak seçildiğini duyurmuştur.

İbrahim Tataroğlu Kimdir

18 yaşındaki sporcu, geçen yıl gençlerde dünya ikincisi, ümitlerde ise dünya şampiyonu ve Avrupa ikincisi olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli judocu Tataroğlu, Slovenya'dan Enej Marinic'i ippon ile yenerek son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim? Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim?

Champ de Mars Arena'da yapılan judo müsabakalarında, erkekler +100 kilo son 32 turunda Slovenyalı Enej Marinic'i ippon ile mağlup eden Tataroğlu, son 16 turunda Güney Kore'den Minjong Kim ile karşılaşmıştır. Ancak, son dünya şampiyonu ve bir numaralı seribaşı rakibine ippon ile yenilerek oyunlara veda etmiştir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü'nde lisanslı olan İbrahim Tataroğlu, kahverengi kuşakta ve 9 turnuvada 57 mücadeleye çıkmış, bunların 53'ünü kazanmış, sadece 4 maçta mağlup olmuştur.

İbrahim Tataroğlu

İbrahim Tataroğlu kaç yaşında?

Milli judocu İbrahim Tataroğlu, 2006 yılında dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 18 yaşındadır.

Paris 2024 Olimpiyatları'nde İbrahim Tataroğlu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli judocu Tataroğlu, Slovenya'dan Enej Marinic'i ippon ile yenerek son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Kaynak: Haber Merkezi