Başarılı iş insanı Hüsnü Özyeğin merak konusu oldu. Bu yazıda Hüsnü Özyeğin ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Hüsnü Özyeğin kimdir?

Hüsnü M. Özyeğin, 1944 yılında İzmir’de doğmuş, Türkiye'nin en tanınmış iş insanlarından biridir. Şu anda Fiba Holding'in yönetim kurulu başkanı olarak bilinen Özyeğin, iş dünyasında önemli adımlar atmış bir isimdir.

Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu? Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu?

Lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladıktan sonra, inşaat mühendisliği üzerine eğitim almak amacıyla ABD'ye gitmiştir. Oregon State University'de İnşaat Bölümü'ne başlamış, ancak finans konularına olan ilgisi nedeniyle bu alana yönelmiştir. Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak finans alanındaki bilgisini derinleştirmiştir.

Türkiye'ye döndükten sonra, kolejden arkadaşı Mehmet Emin Karamehmet'ten aldığı iş teklifi ile bankacılık sektörüne adım atmıştır. 32 yaşında, 1977 yılında Pamukbank’ın genel müdürü olmuş ve ardından 1984 yılında Yapı Kredi Bankası'nın genel müdürlüğüne geçmiştir.

Hüsnü Özyeğin Kimdir

1987 yılında Yapı ve Kredi Bankası'ndan ayrılarak kendi bankasını kuran Hüsnü Özyeğin, Finansbank'ı kurmuştur. İş dünyasındaki bu önemli adımı, onu Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri yapmıştır.

Fiba Holding bünyesinde 30'dan fazla şirketi bulunan Özyeğin, 1996 yılında Gima ve Endi'yi Sabancı Holding'in CarrefourSA'sına satmıştır. 2005 yılında ise İstanbul’daki Swissotel The Bosphorus'u yaklaşık 100 milyon dolara alarak turizm sektörüne giriş yapmıştır.

Hüsnü Özyeğin, 2005 yılında Forbes dergisinin milyarderler listesine ilk kez girerek adını duyurmuştur. 2009 yılında, 2.9 milyar dolarlık servetiyle Forbes'in “En Zengin 100 Türk” listesinde 1. sıraya yerleşmiştir. Aynı yıl, dünyanın en zengin 221. kişisi olmuştur. 2010 yılında da 3 milyar dolarlık servetiyle bu başarısını sürdürmüştür.

Hüsnü M. Özyeğin, 18 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul'da Özyeğin Üniversitesi'ni kurmuştur. Üniversite, Eylül 2008'de eğitim vermeye başlamış ve 2011’de Çekmeköy Kampüsü'nde eğitimine devam etmektedir. Üniversite bünyesinde "Girişimciler için Girişim Fabrikası Programı" gibi önemli projeler bulunmaktadır.

11 Şubat 2010'da Credit Europe Bank aracılığıyla Millennium Bank'ı satın alan Özyeğin, Türkiye'de bankacılığa geri dönmüştür. 2011’de bankanın adı Fibabanka olarak değiştirilmiştir.

Hüsnü Özyeğin, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Ayşen Özyeğin ile evli olup, Murat Özyeğin ve Ayşecan Özyeğin Oktay adında iki çocuk babasıdır ve beş torun sahibidir.

Hüsnü M. Özyeğin’in iş dünyasındaki başarılı kariyeri, finans ve bankacılık sektörlerindeki yenilikçi yaklaşımı ile dikkat çekmiştir.

Hüsnü Özyeğin serveti ne kadar?

Hüsnü Özyeğin, Forbes Türkiye'nin 2020 yılında hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde dikkat çekici bir başarıya imza attı. 2,2 milyar dolarlık servetiyle, Türkiye'nin en zengin isimleri arasında 5. sırada yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi