Vezirköprü’de Kız Anadolu İmam Lisesi’nde Mevlid-i Nebi Haftası Coşkuyla Kutlandı Vezirköprü’de Kız Anadolu İmam Lisesi’nde Mevlid-i Nebi Haftası Coşkuyla Kutlandı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, kaynağı henüz belirlenemeyen bir patlama sonrası büyük bir yangın çıktı. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, patlama ihbarı üzerine 2 araç ve 4 personelle olay yerine intikal etti. Çıkan yangına diğer illerden gelen ekiplerle koordineli şekilde müdahale eden Düzce İtfaiyesi, söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürdü.

Yangının 3. gününde de devam eden soğutma çalışmalarında, Düzce Belediyesi İtfaiyesi'nin bünyesine yakın zamanda eklenen 28 metre yüksekliğindeki Köpük Su Kulesi, yangına müdahalede büyük kolaylık sağladı. Özellikle yangının etkilediği makarna fabrikasındaki siloların soğutma işlemleri bu kule sayesinde hızlandı.

Tamamen açıldığında 9 katlı bir bina yüksekliğine ulaşabilen Köpük Su Kulesi, büyük sanayi yangınlarında ve patlamalarda hızlı müdahale için kritik rol oynuyor. Yangına yakın mesafeden müdahale edebilme imkanı sunan kule, Düzce İtfaiyesi'nin sanayi alanlarındaki operasyonlarına önemli bir katkı sağlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı