Ünlü futbol yorumcusu Hayri Ülgen merak konusu oldu. Bu yazıda Hayri Ülgen ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Mustafa Küçük kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Mustafa Küçük kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Hayri Ülgen kimdir?

Hayri Ülgen, 16 Nisan 1956 tarihinde Şanlıurfa’da doğdu. Şu an 68 yaşında olan Ülgen, hem eski milli futbolcu hem de deneyimli spor yazarı olarak tanınmaktadır. İstanbul’da yaşayan Hayri Ülgen, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Hayri Ülgen’in futbol serüveni 1970 yılında Çapa Spor Kulübü’nde başladı. 1976 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Ülgen, 1977-1978 sezonunda Tekirdağspor’da gösterdiği performans ile gol krallığı unvanını elde etti. Bu başarının ardından, askerlik dönemi için Samsunspor’a geçiş yaptı.

1979-1980 sezonunda Sarıyer’e transfer olan Ülgen, futbol kariyerinin en parlak dönemini burada geçirdi. Sarıyer forması altında iki sezon 1. Lig’de mücadele eden Hayri Ülgen, beş yıl boyunca Sarıyer’de oynadı ve dört yıl gol krallığı unvanını kazanarak adını unutulmaz futbolcular arasına yazdırdı.

Hayri Ülgen Kimdir

Sarıyer’den sonra dönemin transfer rekorunu kırarak Vefa Simtel’e 4 milyon lira karşılığında transfer olan Ülgen, burada da başarılı bir performans sergiledi. Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra antrenörlük alanında da başarılar elde etti. 1986-1987 sezonunda Kınalı Adliye takımını şampiyon yaparak antrenörlük kariyerine başladı. Kapalıçarşı takımını üç yıl çalıştırdıktan sonra, 1992-1993 sezonunda Yayla İdman Yurdu’nda tekrar bir şampiyonluk yaşadı.

1987-1988 yıllarında spor yazarlığı kariyerine başlayan Hayri Ülgen, Sabah ve Fotomaç gibi önemli yayın kuruluşlarında 2004 yılına kadar yazarlık yaptı. Ardından Vatan ve Fotospor’da basın hayatına devam etti. Tarafsız ve bilgilendirici yazıları ile tanınan Ülgen, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından centilmenlik ödülü ile onurlandırıldı.

Bugün, Hayri Ülgen TRT1 Radyo ve TRT Spor’da yorumculuk yaparak spor dünyasındaki bilgisini ve deneyimini geniş bir izleyici kitlesi ile paylaşmaktadır. Eski futbolcu ve spor yazarı olarak hem sahada hem de kalemle birçok başarıya imza atmış olan Hayri Ülgen, Türk sporunun önemli isimlerinden biri olarak spor camiasında saygı görmektedir.

Hayri Ülgen’in kariyeri, futbolun her alanında gösterdiği başarılarla dolu bir yaşam öyküsüdür. Hem oyuncu hem de antrenör olarak zirveye ulaşmış, sonrasında da spor yazarlığında yeteneğini kanıtlamıştır. Sporun her alanında etkili ve saygın bir isim olarak Türk spor tarihindeki yerini almıştır.

Hayri Ülgen nereli?

Hayri Ülgen, 16 Nisan 1956 tarihinde Şanlıurfa'da doğmuştur. Bu nedenle aslen Şanlıurfalı olduğu düşünülmektedir.

Hayri Ülgen kaç yaşında?

Hayri Ülgen, 16 Nisan 1956 tarihinde dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 itibarıyla 68 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi