Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, bilimsel ve klinik başarılarıyla radyasyon onkolojisi alanında önemli katkılarda bulunmuş ve hasta tedavisinde ileri teknolojiler kullanarak adından söz ettirmiştir. Eğitim hayatından profesyonel kariyerine kadar geniş bir yelpazede başarılar elde eden Çağlar, Türkiye’nin önde gelen radyasyon onkolojisi uzmanlarından biri olarak tanınmaktadır.

Hale Başak Çağlar kimdir?

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, 29 Mart 1975 tarihinde Ankara’da doğmuş ve radyasyon onkolojisi alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınmaktadır. Eğitim hayatına TED Ankara Koleji’nde başlayan Çağlar, tıp eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır.

Prof. Dr. Çağlar, 1992-1998 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi aldıktan sonra, 1998-2003 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde radyasyon onkolojisi uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Uzmanlık tezi, “Memede akut deri ve pulmoner radyasyon toksisiteleri” başlıklı çalışmasıyla dikkat çekmiştir.

2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Brachytherapy Ünitesi’nde çalışmaya başlayan Prof. Dr. Çağlar, ardından 2003-2009 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde görev yapmıştır. 2006-2007 yıllarında Harvard Üniversitesi’nde Dana Farber Kanser Enstitüsü ve Brigham and Women’s Hospital’da uluslararası deneyim kazanmıştır. 2008-2010 yıllarında Marmara Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak görev yapmış, 2010-2013 yılları arasında ise Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışmıştır.

2013-2017 yılları arasında Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Program Direktörlüğü yapmış ve 2015 yılında profesör unvanını almıştır. 2017 yılından itibaren Anadolu Sağlık Merkezi’nde radyasyon onkolojisi uzmanı ve radyasyon onkolojisi direktörü olarak görevine devam etmektedir.

Hale Başak Çağlar Kimdir

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, radyasyon onkolojisi alanında birçok ileri teknoloji cihazı kullanmaktadır. Bu cihazlar arasında Varian Doğrusal Hızlandırıcılar (Trilogy-TrueBeam), CyberKnife (VSI-M6-MLC dahil) ve Gamma Knife (C ve Perfexion modelleri) bulunmaktadır.

Yiğit Mahzuni kimdir? Kimin torunu? Yiğit Mahzuni kimdir? Kimin torunu?

Prof. Dr. Çağlar, ASTRO (Amerikan Terapötik Radyasyon Onkolojisi Derneği), ESTRO (Avrupa Terapötik Radyasyon Onkolojisi Derneği), EORTC (Avrupa Kanser Araştırma ve Tedavi Kurumu) gibi birçok uluslararası kuruluşun üyesidir. Ayrıca, Türk Akciğer Kanseri Derneği, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği ve Türk Onkoloji Topluluğu gibi yerel derneklerde de aktif olarak görev almaktadır.

Hale Başak Çağlar kaç yaşında? 

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, 29 Mart 1975 doğumlu olduğuna göre, 2024 yılı itibarıyla 49 yaşındadır.

Hale Başak Çağlar nereli?

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, 29 Mart 1975 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Bu nedenle, aslen Ankaralı olduğu düşünülmektedir.

Hale Başak Çağlar evli mi?

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar’ın özel hayatı hakkında genel olarak çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Kişisel bilgileriyle ilgili ayrıntılara genellikle açıklama yapmamaktadır. Dolayısıyla, Hale Başak Çağlar’ın evli olup olmadığı hakkında kesin bilgi mevcut değildir.

Kaynak: Haber Merkezi