İnsanlar arasında anlaşmazlıklar ve haksızlıklar yaşanabilir. Bu tür durumlarda, karşı tarafın yaptıklarından pişman olmasını ve özür dilemesini sağlamak amacıyla dua etmek manevi bir destek olabilir. Dualar, hem sizin hem de karşı tarafın ruhsal durumuna olumlu etkiler yapabilir. İşte, karşı tarafın pişman olmasını sağlamak için okunabilecek dualar ve yöntemler:

Yaptıklarından pişman olması için dua

Karşı tarafın pişman olması için şu dua okunabilir:

"Bismillahirrahmanirrahim. Allahumme ya mevdiü küllü şekva hifyetin veya kaşifü küllü beliyyetin ya münci Musa ve Muhammed ve İbrahim-ül Halil salavatü-llahi ve selamühü aleyhim ecmain. üduke ya elhi deamin mineşşitdete gafeti daüfet kuvvetehü ve kallet hiletühü duael garikul melhuf ellezi la yecidü li keşfi ma bihi illa ente ya errahmerahimin. Ekşif anna nezile bina min aduvvina ve adüvvike eşşeytan-irrecim. Ya Rabbel Alemin! İnneke ala küllü şey'in kadir, ve egusai. Ya Allah, Ya Allah, Allahümme ya Badiü la bidayete leke, ya daimü la nifade leke, Ya Hay, Ya Mühyil mevta ya kaimen ala küllü nefsin bima kesebet, ilahi ente Allah-ül azizül Cebbar. La ilahe İlla Ente ilahen vahiden. Es'elüke bil kelimatil tamat el emnü vel afvü vel afiyete vel müafat el daimetü fiddini veddünya vel ahireti vel ehel, vel cesed vel mal, vel veled, vel müslimine ecmain. Ya Rabbel Alemin, inneke ala küllü şey'in kadir. Verhamni birahmetike ya erhamürrahimin. Vekşif anni ma nezile bi min dıykün ve küllema eredtü. ve hallisni halasan cemilen ya Rabbül Alemin. Ve hassın zannüke vallahül muvaffak."

Türkçe Anlamı:

"Allah’ım! Her türlü sıkıntı ve belayı gideren, her türlü zararı ortadan kaldıran Sensin. Ey Musa, Muhammed ve İbrahim’in Rabb’i, Sana selam ve dua ile gelen peygamberlere selam olsun. İçinde bulunduğum sıkıntılı durumdan beni kurtar. Zayıflığım ve gücümle başa çıkamayacağım bu sıkıntıyı hafiflet. Beni şeytanın şerrinden ve düşmanların kötülüklerinden koru. Rabb’im! Sen her şeye kadirsin. Sen başlangıcı olmayan, sürekli var olan, yaşatan ve ölüleri dirilten Sensin. Senden başka ilah yoktur. Güvenlik, bağış ve afiyet dileklerimi sana iletiyorum. Her zaman ve her yerde, dünyada ve ahirette hayır ve afiyet talep ediyorum. Merhametinle bana şefkat göster ve dertlerimi çöz. Amin."

Bu dua, sıkıntılarınızı hafifletmek ve karşı tarafın pişman olmasını sağlamak için kullanılabilir.

Haksızlık Yapanın Pişman Olması Için Dua, Özür Diletme Duaları

Vicdan azabı çektirmek için dua

Birinin vicdan azabı çekmesini sağlamak amacıyla şu dua okunabilir:

"Ve es’elühü tevbete vel mağfirete vel hidâyete lenâ. İnnehû tevvâbur rahîm. Yâ Rabbî! Geçmişte ya da halihazırda bana zarar veren kişilere karşı içsel bir dönüşüm ve hidayet dileğinde bulunuyorum. Bu süreçte, kendi günahlarımı fark ettim ve tövbe ettim. Ancak, aynı duyguları yaşamalarını, içsel bir hesaplaşma içinde olmalarını dilerim. Ancak, bu dileğimle onlara da affetme ve doğru yolu bulma şansı tanımanı diliyorum. Âmin!"

Bu dua, kişinin kendine dönmesini ve içsel bir hesaplaşma yaşamasını talep ederken, aynı zamanda ona doğru yolu bulma ve affedilme şansı da vermenizi sağlar.

Özür dilemek için esmalar

Özür dilemek ve pişmanlık yaşatmak için bazı esmalar etkili olabilir. Özellikle El-Kavi ismini zikretmek, pişmanlık duygusunu artırabilir. Günlük olarak El-Kavi ismini 99 kez zikredin ve ardından şu duayı yapabilirsiniz:

"Sübhane’l-müneffîsi an küllî medyûn. Sübhanemüferrici an küllî mahzun. Sübhane’l-muhâllisi an külli mescûn. Sübhane’l-alimi bi kullî meknun. Sübhane men cealâe hazainehû beyne’l-kafî ve'n-nun. Fe izâ kada emren fe innemâ yekûlü lehî kün feyekûn. Fa sübhanellezî bi yedihi melekûtü külli şey’în ve ileyhî türceûn."

Bu dua, karşı tarafın pişmanlık duyması ve özür dilemesi için etkili olabilir.

Haksızlık Yapanın Pişman Olması Için Dua

Haksızlık yapanın pişman olması için zikirler

Haksızlık yapan kişinin pişman olması için El-Müheymin esması önerilmektedir. Bu esmanın günlük zikri 146 kez yapılmalıdır. Cuma günleri sabah namazından başlayarak gün boyunca okunması daha etkili olabilir. Ayrıca, sabah ve ikindi namazlarından sonra da bu zikri okuyabilirsiniz.

Zikir:

"Ya Müheymin"

Semih Işıkver kimdir? Nerede görev yapıyor? Semih Işıkver kimdir? Nerede görev yapıyor?

"El-Müheymin"

Bu zikir, haksızlık yapan kişinin içsel bir dönüşüm yaşamasına ve pişmanlık duymasına yardımcı olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi