Ören yerinde Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu başkanlığındaki kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle devam etmekte olup, elde edilen bulgular Anadolu'nun tarihine ışık tutmaktadır.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu tarafından karşılanan Güney Koreli araştırmacılar, Kültepe hakkında detaylı bilgiler aldılar ve ören yerini ziyaret etmenin heyecanını yaşadılar. Grup adına konuşan Araştırmacı Dr. Theol Joo Wonjun, "Çok fantastik. Gerçekten insanlık tarihinin çok önemli bir noktası. Kültepe'deki yazı sisteminin başlangıcı, beklediğimizden daha fazlasıydı." şeklinde konuştu.

Wonjun, Yakındoğu arkeolojisinin Kore'de oldukça yeni olduğunu belirterek, "Kültepe hakkında pek bilgimiz yoktu. Ancak buradaki bulgular sadece Türkiye veya Yakındoğu tarihiyle sınırlı değil, tüm insanlık tarihine ait." dedi ve ekledi: "Bu ziyaret, bize küçük de olsa bir başlangıç için katkıda bulunma fırsatı sundu."

Tamirciler Talebe Yetişemiyor: İşler 3 Kat Arttı Tamirciler Talebe Yetişemiyor: İşler 3 Kat Arttı

Araştırmacılar ayrıca Hattuşa, Göbeklitepe, Karahantepe, Alacahöyük ve Karatepe gibi diğer önemli arkeolojik alanları da ziyaret ettiklerini ve bu yerlerden çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı