Geçen yıllar ve mimik kullanımı bireylerde özellikle göz çevresinde kırışıklığa neden olur. Bilhassa 30'lu yaşlarda belirginleşmeye başlayan göz çevresi kırışıklıkları, halk arasında "kaz ayakları" olarak tabir edilmektedir. 

Yaş aldıkça azalan elastikiyet, Hyaluronik asit ve kolajen, bireylerde ince çizgilere ve kırışıklıklara yol açmaktadır. Bunun sonucunda bireyler kendilerini bu duruma bir çözüm ararken bulabilirler. 

Pexels Photo 5927810

Göz kırışıklıklarını önleyecek yöntemler nelerdir?

Göz çevresi kırışıklıkları için birtakım yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bazıları ise şu şekildedir:

Pexels Photo 4004119

Salatalık suyu maskesi: 

1 adet orta boy salatalığı rendeleyerek suyu bir kaba alınır ve buzdolabında 20 dakika bekletilir. Soğumuş salatalık suyunu pamuğa dökerek göz çevrenize uygulayın.

Lahana suyu maskesi:

2 adet beyaz lahana yaprağının suyunu çıkarın ve içine 1 çay kaşığı balı ilave edin. Elde ettiğiniz maskeyi göz çevrenize sürüp 20 dakika bekletin.

Pexels Photo 6965642

Gül suyu ve muz maskesi:

1 adet olgun muzun yarısını püre haline getirin, elde ettiğiniz pürenin içine 1 yemek kaşığı gül suyunu ilave edin. Bu maskeyi göz çevrenize sürün, kuruyana kadar bekleyin, kuruduktan sonra yıkayın.

Cansın Helvacı kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor? Cansın Helvacı kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Pexels Photo 5927760

Havuç ve badem yağı maskesi:

1 adet havucun suyunu sıkın, içerisine 1 çay kaşığı badem yağını ilave edin. Karışımı soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Soğuyan karışımı göz çevrenize sürün ve 20 dakika bekletin.

Papatya çayı maskesi:

1 fincan sıcak suda bir paket papatya çayını demleyin ve soğumasını bekleyin. Soğuyan papatya çayının poşetini göz çevrenizde ortalama 15 dakika bekletin.

Ballı süt maskesi:

Sütü ve balı bir kasede karıştırıp pamuk yardımıyla göz çevrenize sürün. Her gece 15 dakika kadar bu maskeyi uygulamak daha faydalı olacaktır. 

Sandal ağacı yağı maskesi:

1 tatlı kaşığı yoğurt ile 2 damla sandal ağacı yağını karıştırın. Hazırladığınız karışımı göz çevrenize dairesel hareketlerle sürün. 

Yaş maya maskesi:

Öncelikle bir kabın içinde sıcak su ve mayayı karıştırarak kıvamlı bir karışım elde edin. Elde ettiğiniz karışımı parmaklarınız yardımıyla göz çevrenize uygulayın ve 15 dakika kadar maskenin kurumasını bekleyin. Maske kuruduktan sonra yıkayabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi