Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerine yönelik "Oryantasyon Programı" 25 Eylül 2024 Çarşamba günü Ortak Derslikler OD-5 sınıfında gerçekleştirildi. Programa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ebru Derelli Tüfekçi, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Portakal, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda, üniversitenin tanıtım filmi izlendi. Daha sonra konuşma yapan MYO Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşundan bugüne kadar olan gelişim sürecini anlatarak, okulun teknik olanakları ve akademik başarıları hakkında detaylı bilgiler verdi. Kuşvuran, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye’nin sayılı okulları arasında yer aldığını belirterek, öğrencilerin bu fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Kuşvuran, “Bizim okulumuz akademik kadrosu ve uygulamalı eğitim alanlarıyla ülkenin önde gelen Meslek Yüksekokullarından biri haline gelmiştir. Siz değerli öğrencilerimiz, burada alacağınız eğitimle kendinizi geliştirme fırsatına sahipsiniz. Bizler de sizleri bilgi ve deneyimimizle geleceğe hazırlamak için buradayız. Hepimize başarılı bir eğitim dönemi diliyorum,” dedi.

Programın devamında bölüm başkanları Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran ve Doç. Dr. Tarkan Yorulmaz, kendi bölümleri hakkında teknik bilgiler verdi. Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Ayşe İrem Kütükoğlu ise dil eğitiminin önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Oryantasyonun ikinci bölümünde, öğrenci danışmanı akademisyenler öğrencilere ders programları, müfredat, öğrenci bilgi sistemi ve üniversitenin sunduğu imkânlar hakkında detaylı bilgi verip, soruları yanıtladı. Program, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan videoların izlenmesi ve öğrencilere yapılan ikramlarla sona erdi.

Gıda Ve Tarım Myo’da Heyecan Başladı Öğrencilere Özel Oryantasyon Programı2

Okul Güvenliği İçin Çankırı’da Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi Okul Güvenliği İçin Çankırı’da Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Gıda Ve Tarım Myo’da Heyecan Başladı Öğrencilere Özel Oryantasyon Programı1

Kaynak: Burak Kaya