16.Uluslararası MEB Robot Yarışması, 16-19 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleşti. 6695 yarışmacının 2687 robot ile katıldığı yarışmada, Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi serbest proje kategorisinde ilimizi temsil etti. Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmeni Mehmet Furkan Kunduracı’nın danışmanlığında, öğrenciler Tahsin Eren Yıldız ve Burak Yavuz'un geliştirdiği "ATIKPUAN" isimli proje büyük ilgi topladı.

Yasadışı Avcılara Büyük Darbe: 410 Bin Lira Üzerinde Ceza Kesildi Yasadışı Avcılara Büyük Darbe: 410 Bin Lira Üzerinde Ceza Kesildi

Geri dönüşüm bilincini artırmayı amaçlayan proje, yapay zeka destekli resim sınıflandırma sistemi ile atıkları ayrıştırarak öğrencilere puan kazandırıyor. Yarışmada 250 proje arasından 34. sırada yer alan ATIKPUAN, basın mensupları ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Proje ekibi, yenilikçi ve teknolojik yaklaşımlarıyla çevre bilincini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çankırı İl Milli eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Danışman öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerine yer verildi..

Kaynak: Haber Merkezi