Siirt’in Eruh ilçesinde 2012 yılında mayın taraması yaparken düzenlenen terör saldırısında iki gözünü kaybeden Hataylı gazi Uzman Çavuş Alparslan Murat Kibar, yaşama ailesinin desteğiyle tutundu. Zorlu sürecinde en büyük destekçisi olan eşi Fatoş Kibar, “Eşimi adeta bebek gibi yeniden büyüttüm” diyerek, 26 yıllık hayat arkadaşına verdiği emeği ve sevgiyi anlattı.

1999 yılında evlenen ve meslek hayatını uzman çavuş olarak sürdüren Alparslan Murat Kibar, 2012 yılının Temmuz ayında Siirt’in Eruh kırsalında köpekle mayın araması yaparken hain saldırıya uğradı. Uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu ağır yaralanan Kibar, iki gözünü kaybetti ve vücudunun çeşitli bölgelerinde ciddi hasarlar oluştu. Uzun süren tedavi sürecinin ardından Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki evinde ailesiyle birlikte hayata tutunmaya çalıştı.

Yaşadığı en büyük şansın ailesi olduğunu belirten Gazi Kibar, “Hayatımda en büyük şansım eşim ve iki kızım oldu. Hastane süreci çok zordu, sonrasında ise durumu kabullenmek daha da zordu. Ama Allah’a şükür eşim yanımdaydı. Ne derse en son o oluyor, çünkü onun çabası ve desteği olmasa toparlanmam çok daha zor olurdu” dedi.

Yahyalı’da Kırsal Yollar Genişliyor: Büyükçakır Mahallesi’ne Konforlu Ulaşım Geliyor Yahyalı’da Kırsal Yollar Genişliyor: Büyükçakır Mahallesi’ne Konforlu Ulaşım Geliyor

Eşinin yaşadığı acı olay sırasında kendisinin de Van depreminde olduğunu söyleyen Fatoş Kibar, o dönem yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı:

"2011’de Van depreminde kızlarımla birlikte enkaz altında kaldık. O sırada eşimin şehit düştüğünü sandım, çünkü askerler evimize geldiğinde kötü bir haber vereceklerinden korktum. Enkazdan 4 saat sonra kurtarıldık ama yaşadığımız bina çökmüştü ve 8 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra eşimin gözlerinden ve beyninden ağır yara aldığını öğrendim. İlk başta kabullenemedik, hep gözlerinin yeniden görebileceğini düşündük ama maalesef ikisini de kaybettik.”

Eşinin durumunu kabullenmesinin uzun sürdüğünü belirten Fatoş Kibar, onu hayata bağlamak için büyük bir çaba harcadığını ifade etti. "Ben eşimi adeta bebek gibi yeniden büyüttüm. Kızlarımla birlikte onun tüm ihtiyaçlarını düşündük, önce kendi isteklerimizi bir kenara bıraktık. Onun mutlu olması bizim için her şeyden önemliydi. Zor günleri birlikte atlattık, doktorlar bile onun bu kadar hızlı toparlanmasına şaşırdı” dedi.

Fatoş Kibar, iki kızlarının da babalarına en büyük desteği verdiğini belirterek, eğitimlerine devam etmelerine rağmen her fırsatta yanlarında olduklarını söyledi. Kızlarının biri Mersin, diğeri ise Tokat’ta üniversite eğitimi görüyor. Onların desteği ve yakın çevrelerinden gelen yardımlarla süreci atlattıklarını söyleyen Kibar, “Eşim mutlu olduğu sürece biz de mutluyuz, ona en rahat edebileceği ortamı sağlamaya çalışıyoruz” diyerek hayatını tamamen eşine adadığını dile getirdi.

Hayatın tüm zorluklarına rağmen ailesinin desteğiyle tekrar hayata tutunan Gazi Alparslan Murat Kibar, tüm gazilere ve onların ailelerine verilen desteğin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı