Ankara'nın sayılı dorene pilotları arasında yer alan Gazeteci - Drone Pilotu Vahit Aldı, www.cankirihaber.net Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Polat'ın misafiri olarak geldiği Çankırı'da tarihi ve turistik noktaları havadan görüntüledi.

Çankırı'da drone ile gündüz ve gece video çekimleri yaparak içerikler üreten Gazeteci - Drone Pilotu Vahit Aldı, şehir manzaralarını farklı açılardan çekerek izleyicilerin beğenisine sundu.

Cankiri Can Saati 1

Çankırı merkezinde bulunan Taşmescit, Çankırı kalesi, Alibey Camii, Uzunyol, Çan Saati, Sultan Süleyman Camii, Atatürk Anıtı, Atatürk Bulvarı, Kucaklama Taşı Mevkii, Çankırı Tren İstasyonu, Devlet Bahçeli Parkı, Çankırı Çayı, Çankırı Müzesi, Çankırı Şehir Stadyumu gibi alanlarda drone ile havadan görüntüleme yapan Gazeteci - Drone Pilotu Vahit Aldı, Çankırı'dan hareket eden yük treninin Çankırı'dan çıkışını da görüntüledi.

Cankiri Manzera 1

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde bulunan tarihi Sumucak köprülerinin ve tünelinin de havadan görüntülemesini yapan Vahit Aldı, Çankırı'dan saat 14.30 sularında hareket eden 26 vagonlu yük treninin Kurşunlu, Sumucak tarihi köprüsünden 17.30 sularında geçişini de görüntüledi.

Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki alanlarda ustaca çekimler yapan Drone Pilotu Vahit Aldı'nın kaydettiği görüntüler yine kendisi tarafından montajlanarak yayınlanmaya başlandı.

Kısa videolar halinde Çankırı Tren Garı görüntüsü ve Çankırı kalesinden tarihi mekanlara uzanan genel plan videoları cankirihaber.net internet haber sitesinin facebook ve instagram hesaplarından yayınlandı.

Diğer alanlarda gece ve gündüz saatlerinde yapılan drone çekimleri de önümüzdeki günlerde yayınlanmaya devam edecek.

Yapılan çekimler hakkında değerlendirmelerde bulunan cankirihaber.net Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Polat, "Gazeteci arkadaşımız Vahit Aldı özellikle Ankara'da olmak üzere çeşitli illerde çekmiş olduğu drone görüntüleri ile bu işteki ustalığını konuşturmaya devam ediyor. Biz de kendisini memleketimizde konuk ederek Çankırı'mızın güzelliklerini de farklı bir bakışla yansıtmak ve hem hemşehrilerimizle, hem de Çankırı'yı tanımak isteyen vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Bu anlamda Çankırı'mıza değer katan bu çalışması için Vahit Aldı kardeşimize teşekkür ediyorum. Çankırı'mızın tanıtımı açısından ve geçmişte bu şehrin sokaklarında yaşanan anıların tazelenmesi açısından bu görüntülerin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Çekimlerimiz esnasında kolaylık sağlayan Çankırı Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Kürşat Bozdağan'a ve Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Çankırı Tren Garı'nda çalışan personellerimiz de bu çalışmaya büyük ilgi gösterdi ve memnuniyetle karşıladılar. Görüntülerin orjinal ham çekimlerini Çankırı Valiliği'mize de ücretsiz olarak teslim ederek arşiv olması açısından katkı sunmak istedik. Çankırı tanıtımıza katkı sunacak her türlü çalışmanın önünün açılması ve desteklenmesi Çankırı'mızın güzelliklerinin gün yüzüne çıkması noktasında oldukça önemlidir." ifadelerinde bulundu.

Gazeteci - Drone Pilotu Vahit Aldı, Medya Ankara tarafından Mart ayında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Başkente Değer Ödülleri" töreninde de çekmiş olduğu Ankara drone görüntüleri sebebiyle Başkente Değer ödülüne layık görülmüş ve ödülünü AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı, Ankara Milletvekili Hacı Turan'ın elinden almıştı. 

İşte, Çankırı drone görüntülerinden bazıları;

Çankırı Kalesinden şehir manzaraları videosu için tıklatınız

Karadeniz Kalkınma Ajansları Su Ürünleri İçin Güç Birliği Yapıyor Karadeniz Kalkınma Ajansları Su Ürünleri İçin Güç Birliği Yapıyor

Çankırı Tren Garı drone videosu için tıklayınız

Diğer çekimler önümüzdeki günlerde Çankırı Haber  facebook ve instagram hesaplarından yayınlanacaktır.

Kaynak: Burak Genç