Tosyalı Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınan Fuat Tosyalı gündeme geldi.

Fuat Tosyalı kimdir?

Fuat Tosyalı, 1961 yılında Hatay’da doğmuş ve günümüzde Tosyalı Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınan bir Türk iş insanıdır. Tosyalı Holding, dünya genelinde 40 üretim tesisi ve yaklaşık 15.000 çalışanı ile demir çelik sektöründe önemli bir oyuncu haline gelmiştir.

Fuat Tosyalı, iş hayatına çocuk yaşta, 1967 yılında babası Hacı Şerif Tosyalı’nın 9 metrekarelik dükkanında çırak olarak başlamıştır. Bu deneyim, onun ticaret ve sanayi dünyasına olan ilgisini artırmıştır. 1970’li yıllarda babasının işini devralarak aktif ticaret hayatına adım atmış ve 1988’de Tosyalı Metal Ticaret’i kurmuştur.

1993 yılında Tosyalı Demir Çelik Sanayi AŞ’yi kurarak sanayiciliğe geçiş yapan Tosyalı, 1994’te inşaat demiri üretimi ile ilk üretim adımını atmıştır. Zamanla çelik üretiminin farklı segmentlerinde birçok şirket kurarak büyümesini sürdürmüştür. 1996 yılında Tosyalı Dış Ticaret AŞ’yi kurarak uluslararası pazarlara açılmış ve ihracat yapmaya başlamıştır.

1998’de tüm şirketlerini Tosyalı Holding çatısı altında toplamış ve 2006 yılında Türkiye’nin en çok ihracat yapan 100 şirketinden biri haline gelmiştir. 2010 yılında Türkiye’deki ilk özel sektör yassı çelik üretimini gerçekleştirmiştir.

Fuat Tosyalı, 2011’de Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük sanayi yatırımı olan Tosyalı Algerie’nın temellerini atmıştır. Bugüne kadar Senegal, Angola, Libya ve Körfez ülkeleri gibi birçok yerde yatırımlar yaparak global bir demir çelik devi haline gelmiştir. 2012’de Japon devi Toyo Kohan ile ortaklık kurmuş ve 2017’de Tosyalı Toyo’yu devreye almıştır. 2018’de ABD’li Harsco ile yapılan ortaklık, Tosyalı’nın vizyonunun bir başka örneğidir.

Fuat Tosyalı, 2021 yılından beri BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye Çelik Üreticileri Derneği, Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği gibi birçok dernek ve kuruluşta önemli görevler üstlenmiştir.

Hulusi Şahin kimdir? Nereli, eşi kim? Hulusi Şahin kimdir? Nereli, eşi kim?

Fuat Tosyalı, kariyeri boyunca birçok ödül almıştır. 1999 yılında “Onur Belgesi” ile, 2007’de TBMM tarafından “Üstün Hizmet Madalyası” ile onurlandırılmıştır. 2017’de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilmiştir. 2022 yılında “Üretimin Gücü” ödülünü, 2024’te ise Japonya Büyükelçiliği tarafından verilen özel büyükelçi ödülünü almıştır.

Fuat Tosyalı Kimdir

Fuat Tosyalı ne iş yapıyor?

Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak demir çelik sektöründe faaliyet göstermektedir. Şirket, dünya çapında 40 üretim tesisi ve 15.000'e yakın çalışanı ile önemli bir üretim kapasitesine sahiptir. Ayrıca, Türkiye’nin en köklü ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bunun yanı sıra, çeşitli dernek ve kuruluşlarda yönetim görevleri üstlenmektedir.

Fuat Tosyalı kaç yaşında?

Fuat Tosyalı, 1961 doğumludur, bu da onu 2024 itibarıyla 63 yaşında yapar.

Fuat Tosyalı evli mi?

Fuat Tosyalı evlidir. Ancak eşi ve ailesi hakkında detaylı bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi