Kızılcık Şerbeti dizisiyle ekranlara dönen Fırat Çelik, seyirciler tarafından merak konusu oldu. Bu yazıda Fırat Çelik'in hayatını ve kariyerini ele alacağız. 

Fırat Çelik kimdir?

Fırat Çelik, 25 Mart 1981’de Almanya’nın Stuttgart şehrinde doğdu. Türk dizi, sinema ve tiyatro dünyasında önemli bir yere sahip olan Çelik, iki yaşında ailesiyle Türkiye’ye döndü ve dokuz yaşına kadar Tunceli’de yaşadı. İki ablası ve bir kız kardeşi olan Çelik, çocukluğunu burada geçirdi.

Tunceli’de altı yıl geçirdikten sonra ailesiyle Paris’e taşınan Fırat Çelik, eğitimine burada devam etti. Champigny-sur-Marne’daki Louise Michel Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra Langevin Wallon Lisesi’nde ekonomi ve idari bilimler okudu. 19 yaşında babasına yardımcı olmak için çalışmaya başlayan Çelik, aynı zamanda Paris’te mankenlik yaptı.

Tiyatroya olan ilgisi, çevresinin desteğiyle arttı. Molière’in “Cimri” oyununda sergilediği monolog ile dikkat çeken Çelik, Raymond Acquaviva tarafından Sudden Theatre’ın atölyelerine davet edildi. Burada bir yıl eğitim aldıktan sonra, 2006 yılında yönetmen Thierry Harcourt ile tanışarak profesyonel tiyatro kariyerine adım attı. Harcourt’un sahneye koyduğu “Otomatik Portakal” oyununda Fred rolüyle büyük bir çıkış yaptı.

Fırat Çelik Kimdir Ailesi Nereli Hangi Dizide Oynuyor 1

Fırat Çelik, 2009 yılında Philippe Lioret’nin “Welcome” filmiyle sinema dünyasına adım attı. Bu filmde küçük bir rol üstlenen Çelik, dünya prömiyerini Berlin’de yaptı. Aynı yıl İstanbul Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen bu yapım, Çelik’in Türkiye’deki kariyerinin kapılarını araladı. Ardından “Kış Masalı” dizisinde başrol oynayarak geniş kitlelerce tanındı.

Çelik’in en büyük çıkışı, Ay Yapım tarafından yapımı üstlenilen “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi ile oldu. Bu dizi, onu Türk televizyon dünyasında tanınan bir yüz haline getirdi. Sonrasında “20 Dakika” adlı polisiye dizide de rol aldı. 2014 yılında “8 Saniye” adlı sinema filminde başarılı bir performans sergiledi.

Fırat Çelik'in ailesi nereli?

Fırat Çelik'in ailesi Tuncelilidir. Kendisi, Almanya'nın Stuttgart şehrinde doğmuş, ancak ailesiyle birlikte çok küçük yaşta Türkiye'ye dönmüş ve Tunceli'de yaşamıştır.

Fırat Çelik hangi dizide oynuyor?

Kariyerinde Welcome, 8 Saniye, 20 Dakika gibi yapımlarda da yer alan Çelik, şimdilerde Kızılcık Şerbeti dizisiyle Cemal karakteriyle ekrana döndü.

Fırat Çelik kaç yaşında?

Fırat Çelik, 25 Mart 1981 doğumlu olduğuna göre 2024 itibarıyla 43 yaşındadır.

Fırat Çelik evli mi?

Fırat Çelik'in özel hayatı hakkında pek fazla bilgi bulunmamaktadır, bu nedenle evli olup olmadığı kesin olarak bilinmemektedir.

Fırat Çelik'in yer aldığı projeler

  • 2014 - Firuze 

  • 2014 - 8 Saniye 

  • 2013 - 20 Dakika

  • 2011 - Ay Büyürken uyuyamam

  • 2010 - Fatmagül'ün Suçu Ne?

  • 2009 - Kış Masalı 

  • 2009 - Welcome 

    Abdullah Çatlı kimdir? Nasıl öldü? Abdullah Çatlı kimdir? Nasıl öldü?
  • 2008 - Lignes 

  • 2008 - Famille d'acceuil 

  • 2007 - Cosa Nostra 

Kaynak: Haber Merkezi