Ünlü Şarkıcı Ferman Toprak gündeme geldi. Bu yazıda "Ferman Toprak kimdir?", "Ferman Toprak babası kim?", "Ferman Toprak nereli?", "Ferman Toprak evli mi?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Ferman Toprak kimdir?

30 Ocak 1975’te Adana’da doğan Ferman Toprak, Adıyaman’ın Bezik köyünden olan babası ve Şanlıurfa’nın İzol aşiretinden olan annesiyle köklü bir aileye sahiptir. Babasının doktor olması nedeniyle Adana’ya tayin edilen aile, burada yaşamaya başladı. Ferman Toprak, ilkokul ve ortaokul eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra, liseyi de burada bitirdi. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni kazandı.

Ancak, müziğe olan ilgisi nedeniyle 1996 yılında eğitimini yarıda bırakarak İstanbul’a taşındı. 1997 yılında “Böyle Giderse / Kurşunlara Geleyim” adlı ilk albümünü yayımlayarak müzik kariyerine adım attı.

Ferman Toprak Kimdir

İstanbul’da sahne hayatına Beşiktaş’taki Keyifli Meyhane’de başlayan Toprak, daha sonra Club ve Nispet Bar gibi mekanlarda sahne aldı. Etiler’de kendi gece kulübünü açtı ve Kuruçeşme’de “İnadına” adında bir yazlık mekan daha açtı. Ancak, sahne hayatını daha fazla ön planda tutarak bu mekanları kapatma kararı aldı.

2008 yılında “Ferman Zamanı” ve 2011 yılında “Saygılarımla” adlı albümleriyle müzik kariyerinde önemli adımlar attı. “Hayatı Tespih Yapmışım” şarkısıyla geniş bir kitleye hitap etti.

Ferman Toprak, 2015 yılında Almanya’nın Münih kentinde Hilal Öztürk ile sade bir nikahla evlendi. Çiftin Adel Su adında bir kızı bulunuyor. Şu anda sahne hayatını başarıyla sürdüren Toprak, Etiler Mansion Club’da “Dikşın, Ekşın, Mekşın” adlı üç bölümlü programıyla performans sergiliyor.

Ferman Toprak babası kim?

Ferman Toprak’ın babası, doktor olarak görev yapan Ahmet Toprak’tır. Ahmet Toprak, Adana'ya tayin edilmeden önce Adıyaman’ın Bezik köyünde yaşamış ve Ferman Toprak’ın müzik kariyerine destek olmuş bir isimdir.

Ferman Toprak kaç yaşında?

Ferman Toprak, 30 Ocak 1975 tarihinde dünyaya geldi. Buna göre, 2024 itibarıyla 49 yaşındadır.

Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

Ferman Toprak

Ferman Toprak nereli?

Ferman Toprak, 30 Ocak 1975 tarihinde Adana'da doğmuştur. Ancak, ailesinin kökenleri Adıyaman'ın Bezik köyüne ve Şanlıurfa'nın İzol aşiretine dayanmaktadır. Babası Adıyaman’ın Bezik köyünden, annesi ise Şanlıurfa'nın İzol aşiretindendir.

Ferman Toprak evli mi?

Evet, Ferman Toprak evlidir. 2015 yılında Almanya’nın Münih kentinde uzun süredir nişanlısı olan Hilal Öztürk ile sade bir nikahla evlenmiştir. Çiftin Adel Su adında bir kızı bulunmaktadır.

Ferman Toprak’ın şarkıları

  • Hayatı Tespih Yapmışım 
  • Gelinim 
  • Kader
  • Gelinim 
  • Bu Şarkı Senin İçin 
  • Ardahan
  • Sarıyer 
  • Mektup 

Ferman Toprak’ın albümleri 

  • Ferman Zamanı (2008)
  • Saygılarımla (2011)

Kaynak: Haber Merkezi