İstanbul’un Fatih ilçesinde düzenlenen İstanbul Suriçi Grubu Toplantıları kahvaltı programında, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan önemli açıklamalarda bulundu. Program, bir otelde gerçekleştirildi ve Erbakan’ın yanı sıra İstanbul Suriçi Grubu Derneği Genel Başkanı Nedim Abi, MKYK üyeleri, il başkan yardımcıları ve birçok iş ve siyaset dünyasından katılımcı da yer aldı.

Programda konuşma yapan Fatih Erbakan, Gazze ve Filistin’de yaşanan zulümlere dikkat çekti. Erbakan, yıllardır çeşitli bölgelerde yaşanan krizlere ve insanlık dramlarına atıfta bulunarak, "Yıllarca Irak’taki felaketi, Arakan’daki kadın ve çocukların katledilmesini, Keşmir’i, Doğu Türkistan’ı seyrettik. Şimdi ise Gazze’de yaşananlara tanıklık ediyoruz. Bu sadece Filistin ve Müslümanların meselesi değil, bir insanlık krizidir. Güçlü olmamız lazım" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Manisa’da bir dizi program gerçekleştirdi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Manisa’da bir dizi program gerçekleştirdi

Türkiye’nin İslam alemine öncülük etmesi gerektiğini belirten Erbakan, “57 Müslüman ülkenin Türkiye'nin öncülüğünde bir araya gelmesi gerekiyor. Bu ülkeler bir araya geldiğinde, ellerindeki kaynakları zulme karşı bir yaptırım gücü olarak kullanabilirler. Dünyadaki petrolün üçte ikisi, doğal gazın yüzde 55’i ve su kaynaklarının yarısı Müslüman ülkelerin elinde. Bu kaynakları kullanarak etkili bir yaptırım gücü oluşturabiliriz" ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik içerisinde bir boykot yapılmasının önemini vurgulayan Erbakan, "Bugün 2 milyarın üzerinde büyük bir alım gücümüz var. Organize bir boykot, bu zulme destek verenlerin ayakta kalmasını zorlaştıracaktır. Ortak hareket etmediğimiz sürece bu hedefe ulaşamayız. Türkiye’nin öncülüğünde bu birlikteliği sağlamak zorundayız" dedi.

Bir katılımcının Cumhur İttifakı’na destek verip vermediğine dair sorusuna yanıt veren Erbakan, “Partimizi kurduktan sonra, bu hususları hayata geçirebilmek için ittifaka girdik. İttifaka girmek için herhangi bir şartımız olmadığını belirttik. Destek verdiğimiz için pişman değiliz, elimizden geleni yaptık. İnşallah gelecekte partimizin iktidarında bu hedefleri gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Kahvaltı programı, protokol konuşmalarının ardından katılımcıların hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı