Sabancı ailesinin varisi ünlü DJ Faruk Sabancı merak konusu oldu. Bu yazıda Faruk Sabancı ve babası ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Faruk Sabancı kimdir?

Faruk Sabancı, 18 Haziran 1992 tarihinde İstanbul'da doğmuş ve ünlü iş insanı Sakıp Sabancı'nın yeğeni Mehmet Sabancı'nın oğludur. Elektronik müzik DJ’i ve prodüktörü olarak tanınan Sabancı, house ve dans/elektronik müzik türlerinde faaliyet göstermektedir. Uluslararası alanda önemli bir figür haline gelen Faruk Sabancı, "Wake Up / Awaken (Remixed)" adlı albümün sahibidir.

Sabancı, Sabrina Signs ile ortak çalışması olan “Home”un video klibini müzikseverlerle paylaştı. Klip, Işıl Reina tarafından yönetilmiş ve Polonezköy'deki Mehmet Aksoy’un “Böcek Ev” adlı atölyesinde çekilmiştir. Murat Tuncel’in görüntü yönetmenliğini üstlendiği klipte, Brezilyalı model Beatriz Laite ve Halil Gökçez, olağandışı hikayenin kahramanları olarak yer almıştır.

Faruk Sabancı Kimdir

Kariyerine henüz 16 yaşındayken ilk büyük anlaşmasını imzalayarak adım atan Faruk Sabancı, dünya standartlarında prodüksiyonlar yapmaya devam etti. David Guetta, Martin Garrix, Calvin Harris ve Tiësto gibi ünlü sanatçılardan beğeni toplayan Sabancı, Armin Van Buuren ve Hardwell gibi elektronik müzik dünyasının önde gelen isimlerinin dikkatini çekti. Her iki sanatçı da, Sabancı'nın prodüksiyonlarını kendi plak şirketleri Armada ve Revealed üzerinden yayınlamak için tekliflerde bulundu.

Faruk Sabancı kaç yaşında?

Faruk Sabancı, 18 Haziran 1992 tarihinde dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 32 yaşındadır.

Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Faruk Sabancı babası kim?

Faruk Sabancı'nın babası Mehmet Sabancı'dır. Mehmet Sabancı, 25 Nisan 1963 tarihinde Adana'da doğdu. Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer Sabancı'nın oğlu Hacı Sabancı'nın üçüncü çocuğu ve ikinci oğludur. Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olduktan sonra, Londra'da US International University Europe'de iş yönetimi eğitimi aldı.

Faruk Sabancı Babası Kim

1983 yılında aile şirketleri Akbank ve Sabancı Holding'de çalışmaya başlayan Mehmet Sabancı, 18 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulundu. 2001 yılında, holdingin 1.3 milyar dolarlık gıda grubunun başındayken yüksek dereceli görevinden ayrıldı. Ardından kendi işini kurarak üst sınıf arabaların distribütörlüğüne başladı; Smart, Aston Martin, Cadillac, Porsche, Brabus, Mercedes-Benz, Chrysler, MG ve Rover markalarının temsilciliğini üstlendi. Ayrıca, F&B-Group Company bünyesinde gıda, elektronik ve petrol üretim sektörlerinde faaliyet gösterdi.

Mehmet Sabancı, 9 Kasım 2004 tarihinde Londra'daki bir otel odasında kalp krizi nedeniyle 41 yaşında vefat etti ve Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Eşi Zeynep ile evliliğinden Faruk ve Burak adında iki oğlu dünyaya geldi. Ayrıca, Ömer Sabancı ve Demet Sabancı Çetindoğan'ın kardeşidir.

Kaynak: Haber Merkezi