"Huzurum" Dediği Sevgilisi Tarafından Öldürülen Kadının Acı Hikayesi "Huzurum" Dediği Sevgilisi Tarafından Öldürülen Kadının Acı Hikayesi

İstanbul’da 1 Mart’ta ehliyetsiz olarak kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, yeniden hakim karşısına çıktı. Aci’nin ailesi, duruşma öncesinde mahkemeye sunduğu mektupta, "Adalet, coğrafi mesafelere ya da sınırların ötesine saklanarak kaçılabilecek bir şey olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatı Burak Erden, duruşma öncesinde Aci’nin annesi Pervin Aci ve eşi Şükriye Aci’nin mektuplarını mahkemeye iletti. Aci, mektubunda oğlunun trajik ölümünü aktararak, adaletten kaçanların yargı önüne çıkarılmasını talep etti. "Oğlum nazik, sevgi dolu ve sorumluluk sahibi bir genç adamdı," diyen Aci, olayın ardından devletin adaletini beklediğini vurguladı.

Şükriye Aci de eşinin ölümünden sonra yaşadığı tarifsiz acıyı dile getirerek, "Kazanın ardından sorumluların gösterdiği umursamazlık beni derinden yaraladı," dedi. Eşinin ve oğlunun adaletten mahrum bırakılmaması için çağrıda bulunan Aci, "Bir gün oğlum babasının nerede olduğunu soracak. O an ne cevap vereceğimi bilmiyorum," diyerek yaşadığı belirsizliği dile getirdi.

Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesine ilişkin karar, mahkeme yargıcı Donald J. Cabell tarafından bekleniyor. Aci ailesi, adaletin sağlanmasını ve Eylem Tok ile oğlunun Türkiye’ye dönmesini talep ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı