Yük gemisindeki yangın söndürüldü Yük gemisindeki yangın söndürüldü

Geçtiğimiz aylarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi' projesinin hazırlıkları başladı. Proje kapsamın evlenmeyi planlayan çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitimleri verilecek.

Proje pilot olarak başlatıldı

Evlencek Gençlerin Desteklenmesi projesi Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde pilot olarak başlatıldı. Proje kapsamında genç çiftlere 48 ay vadeli,  yıl geri ödemesiz şekilde 150 bin Türk Lirası kredi verilecek. 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren başvuru alınmaya başlanan proje için Adıyaman'da 24 çiftin başvurusu kabul edildi. Başvurusu kabul edilen çiftlere Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde evlilik öncesi eğitimleri verilmeye başlandı.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, eğitim öncesi yaptığı konuşmada "...Biz bu proje kapsamında sizleri iki yönüyle destekliyoruz. Birincisi maddi anlamda destekliyor olacağız. Belli bir miktarda ekonomik destek veriyoruz. Bu destek 2 yıl geri ödemesiz, geri kalan iki yılında eşit taksitlerle geri ödenecek. Öte yandan sizleri hem eğitim hem de danışmanlık yönüyle destekliyor olacağız. Amacımız toplumun temeli olan, geleceğimizin teminatı olan sizlerin başlatmış olduğu bu aile yapısının sağlıklı bir şekilde ileriye gitmesi, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasıdır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı