Son günlerde eşi iman etmeyen peygamberin kimolduğu merak ediliyor. Bu yazıda eşi iman etmeyen peygamberleri ele alacağız.

Eşi iman etmeyen peygamber kimdir?

Kur'an'ın Tahrim Suresi 10. Ayetinde eşi iman etmeyen peygamberler, Hz. Nuh ve Hz. Lut olarak belirtilmektedir. Tahrim Suresi 10. Ayetin bazı mealleri şu şekildedir:

Tahrim Suresi 10. Ayet Ahmet Varol Meali

Allah inkâr edenlere Nuh'un karısı ile Lut'un karısını örnek verdi. Bu ikisi kullarımızdan iki salih kulun (nikâhı) altındaydılar. Ama onlara hıyanet ettiler. Bu durumda (kocaları), Allah'tan gelen hiçbir şeyi onlardan savamadı ve o iki kadına: "Girenlerle beraber siz de ateşe girin" denildi.

Eşi Iman Etmeyen Peygamber

Tahrim Suresi 10. Ayet Ali Bulaç Meali

Allah, inkâr edenlere, Nuh'un eşini ve Lut'un eşini örnek verdi. İkisi de, kullarımızdan salih olan iki kulumuzun nikahları altındaydı; ancak onlara ihanet ettiler. Bundan dolayı, (kocaları) kendilerine Allah'tan gelen hiç bir şeyle yarar sağlamadılar. İkisine de: 'Ateşe diğer girenlerle birlikte girin' denildi.

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

Tahrim Suresi 10. Ayet Abdullah Parlıyan Meali

Allah gerçekleri örtbas eden inkârcılara Nuh'un karısıyla Lut'un karısını örnek getirmektedir. Onlar iki erdemli kulumuzun nikahı altında idiler ama kocalarına iman etmeyip inkâr etmek suretiyle onlara karşı hainlikte bulundular. Onlar peygamber olmalarına rağmen karılarından Allah'ın azabından hiçbir şeyi savamadılar. Onlara cehennem görevlileri tarafından: “Cehenneme giren suçlu kâfirlerle birlikte sizde ateşe girin” denilir.

"Nuh demiş peygamber dememiş"

Hazreti Nuh, uzun yıllar boyunca insanları iyiliğe, doğruluğa ve güzelliğe çağırdı. Ancak, yalnızca oğulları Ham, Sam ve Yasef ona inandı; eşi de dahil olmak üzere diğerleri onun mesajını reddetti. 

Bunun üzerine Allah, kâfirleri cezalandırmaya karar verdi ve büyük bir tufan göndereceğini bildirdi. Nuh’tan, büyük ve üç katlı bir gemi inşa etmesini ve her türden erkekli dişili birer çift canlıyı gemiye alarak onları korumasını istedi.

Nuh, 600 yaşına geldiğinde gemiyi tamamladı. İnanmayan eşi ve halk, Nuh’u peygamber olarak kabul etmeyip inatla sapkınlıklarına devam ediyordu. İlk yağmurlar başladığında, Nuh her türden birer çift canlıyı gemiye bindirdi. Ancak, Nuh'un eşi ve diğer inanmayanlar gemiye binmek istemedi ve direnmeye devam etti. Kırk gün kırk gece süren şiddetli yağışlar sonunda, sular yeryüzünü kapladı ve büyük bir sel oluştu. İnananlar gemide güven içinde kaldı, ancak inkar edenler helak oldu. "Nuh demiş peygamber dememiş." deyimi de bu hikayeden gelmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi