Sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Erzurum'da başlattıkları sessiz yürüyüşü sürdürdü. 

Çankırı'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı! Çankırı'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı!

Erzurum Lala Mustafa Paşa Camisi önünde toplanan sağlık çalışanları, pankartlarıyla Yakutiye Medresesi’ne doğru yürüyüşe geçti. 

Yakutiye Medresesi önünde bir araya gelen grup adına basın açıklamasını Şerafettin Macit yaptı. Macit, “Şimdi biz susalım. Şehit Yahya Sinvar konuşsun. Zaten susuyoruz. Suskunluğumuzu Şeyh Yasin Allah’a şikayet etti. Evet, dikkatle dinleyelim ve kendimizi hesaba çekelim. Ey Müslümanlar! Suskun ve aciz, helâk olmuş ölüler! Başımıza gelen bu acı felaketler karşısında kalpleriniz hâlâ sızlamıyor mu? Bir halk yok mu? Allah için ve ümmetin namusu için neden kızmıyorsunuz? Şerefli direnişçilerimizi katil teröristler olarak ilan edenlere karşı duracak mısınız? Bu ümmet, şerefi çiğnenirken utanmaz mı?

Omuzlarımıza el verecek ve gözyaşlarımızı silecek bir bakış arıyoruz. Bu ümmetin kurumları, sivil güçleri ve şahsiyetleri, Allah için neden kızmaz? Neden hep birlikte sokaklara dökülüp, dua etmeye çağırmıyorsunuz: ‘Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafımızı gider!’ Buna bile gücünüz yetmiyor mu?

Yakında büyük ölümlerimizi duyacaksınız, o zaman üzerimizde yazacak olanlar: ‘Bizler direndik! İleri atıldık ve kaçmadık!’ Bizden teslim olmamızı ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin. Çünkü bunu yapsak bile öleceğimizi biliyoruz.

Allah aşkına, bari aleyhimize olmayın! Elimizden geleni yapalım. Yapacak çok şeyimiz var. Boykotu ölene kadar sürdürelim. Kinimizi siyonizme karşı sonuna kadar koruyalım. Bu soykırıma alıştırılmaya çalışılıyoruz. Son bir kez daha haykırıyoruz: Ey Amerika, ey İsrail! Alışmayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sindirilmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız” dedi.

Açıklamanın ardından yapılan dua ile program sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı