Erzurum'da, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi'nde anlamlı bir program düzenlendi. Programa katılan gaziler, geçmişte yaşadıkları zorlu günleri anarak bir araya geldiler.

Güzelhisar Mahallesi'nde bulunan dernek binasında düzenlenen törende konuşan Şube Başkanı Salih Mesci, Kıbrıs Barış Harekatı'nın, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuşması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Mesci, harekatın ardından Kıbrıslı Türklerin bağımsızlığına yeniden kavuştuğunu ve Yunanistan'ın Enosis hayalinin sona erdiğini belirtti. Ayrıca, Türk ordusunun 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirdiği harekatın Türk tarihine altın harflerle yazıldığını ve bu harekatla Türk milletinin yenilmezliğini bir kez daha ispatladığını ifade etti.

Kardeşinin Kimliğiyle Polisi Kandırmaya Çalıştı, Yakalandı Kardeşinin Kimliğiyle Polisi Kandırmaya Çalıştı, Yakalandı

Başkan Mesci ayrıca, Kıbrıs Barış Harekatı'na Erzurum'dan katılan 663 Mehmetçiğin ve harekatta şehit olan 7 Erzurumlu'nun unutulmaması gerektiğini dile getirdi. Şehitlerin ve gazilerin büyük fedakarlıklar gösterdiğini vurgulayan Mesci, devletten bu kahramanlara daha fazla sosyal hak verilmesi talebinde bulundu.

Programda, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ve ailelerin de katılımıyla birlikte, Kıbrıs Gazileri için düzenlenen anma ve hatıra fotoğrafı çekimi de yapıldı. Gösterilen bu birlik ve dayanışma, Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemini bir kez daha vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı