Televizyon sunucusu Erkan Tan merak konusu oldu. Bu yazıda "Erkan Tan kimdir?", "Erkan Tan nereli?", "Erkan Tan kaç çocuğu var?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Erkan Tan kimdir?

Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara’da doğmuş bir Türk televizyon sunucusudur. Babası Şırnak kökenli bürokrat Hikmet Tan’dır ve babasının mesleği nedeniyle çocukluğu farklı şehirlerde geçmiştir. İlkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başlamış, Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etmiş ve İzmir’in Foça ilçesinde tamamlamıştır. Ortaokul eğitimini İzmir Foça Midilli Ortaokulu’nda başlamış, Tokat Erbaa Ortaokulu’nda tamamlamıştır.

1980 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ne başlayan Erkan Tan, 1984 yılında buradan mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne başlamış ve 1988 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından, TRT’nin açmış olduğu spikerlik sınavını kazanarak Eylül 1989’da TRT Ankara televizyonunda çalışma hayatına adım atmıştır.

1999 yılına kadar TRT’de çeşitli programlarda görev almıştır. Özellikle Mehpare Çelik ile birlikte sunduğu “Gün Başlıyor” adlı hafta içi programı ile tanınmıştır. 22 Şubat 1999’da “Erkan Tan ile Başkent’ten” programını sunmaya başlamış, sonrasında ise “Konuşabilir miyiz?” adlı talk show programını haftada bir yayınlamıştır.

Mehmet Uçum kimdir? Ne iş yapıyor? Mehmet Uçum kimdir? Ne iş yapıyor?

Erkan Tan Kimdir Nereli, Kaç Çocuğu Var

2013-2015 yılları arasında Beyaz TV’de “Uyan Türkiyem” programını sunmuştur. 2015 yılından itibaren A Haber kanalında “Sabah Ajansı” programını sunmaktadır. Erkan Tan’ın medya kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan bu dönem, onun geniş bir izleyici kitlesine ulaşmasını sağlamıştır.

Erkan Tan, 1990 yılında Ayben Tan ile ilk evliliğini yapmış ve 2000 yılında boşanmıştır. Bu evliliğinden Ege adında bir oğlu vardır. 2007 yılında “Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı” ödülünü almış, ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden almıştır. İngilizce bilmektedir.

Erkan Tan nereli?

Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Babası Şırnak kökenli bürokrattır, bu nedenle çocukluğu çeşitli şehirlerde geçmiştir.

Erkan Tan kaç çocuğu var?

Erkan Tan'ın Ege adında bir oğlu vardır. Ege, Erkan Tan'ın 1990 yılında yaptığı ilk evliliğinden dünyaya gelmiştir.

Erkan Tan kaç yaşında?

Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 doğumlu olduğuna göre 2024 itibarıyla 57 yaşındadır.

Erkan Tan evli mi?

Erkan Tan, şu anda evli olup olmadığı hakkında güncel bir bilgi bulunmamaktadır. İlk evliliğini 1990 yılında Ayben Tan ile yapmış ve 2000 yılında boşanmıştır. Bu evlilikten bir oğlu vardır.

Kaynak: Haber Merkezi