Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurultaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da katıldı. Erdoğan, konuşmasına Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Millî Okçu Elif Berra Gökkır'a ödül vermekle başladı.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin son 22 yılda büyük başarılar elde ettiğini belirterek, eğitim, sağlık, ulaşım, tarım ve güvenlik alanlarında önemli gelişmeler yaşandığını vurguladı. İmam Hatip okullarının önemine dikkat çeken Erdoğan, bu okulların ülkenin eğitim tarihinde önemli bir rol oynadığını ifade etti. “İmam hatipler, direnişin ve dirilişin sembolüdür. Geçmişten günümüze, bu okulların önündeki engelleri kaldırarak sayısını artırmak için mücadele ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih’in emanetine sahip çıktıklarını ve Ayasofya’yı mümin yüreklerle buluşturduklarını belirtti. “86 yıllık mahzunluğun ardından, Ayasofya'nın kalbindeki sızıyı dindirdik” ifadelerini kullandı. Ayrıca, imam hatiplerin bir varlık mücadelesi olduğunu, Türkiye'nin her köşesinde bu okulların öneminin ve yerinin büyük olduğunu belirtti.

Erdoğan, Filistin'e yönelik İsrail saldırılarına da değinerek, Gazze ve Batı Şeria’da yaşanan insanlık dışı saldırıları kınadı. “Filistinliler daracık topraklara sıkıştırıldı ve İsrail, bu bölgelerde soykırım yaparak işgal etmeyi hedefliyor” dedi. Ayrıca, Türkiye'nin ve İslam ülkelerinin İsrail’in yayılmacı politikalarına karşı ortak hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son yıllarda yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti. “Orduyu yıpratan ve güven kaybına yol açan hainlerden temizlenmiş ordumuz, yeniden özüne dönüyor ve büyük başarılar elde ediyor” dedi.

Çankırı’da 16 Eylül'de Vefat Edenler Çankırı’da 16 Eylül'de Vefat Edenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, hem iç hem de dış politikada Türkiye’nin duruşunu ve stratejisini net bir şekilde ortaya koydu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı