Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu

Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi öncesinde gerçekleşen bu görüşmelerde, Türkiye ile Çin arasındaki ikili ilişkiler, Ukrayna-Rusya Savaşı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları gibi konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Çin ile olan ilişkilerini her alanda güçlendirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı ve bu durumun her iki ülkeye de fayda sağlayacağını belirtti.

Aleksandr Lukaşenko ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Türkiye ile Belarus arasındaki ilişkiler, Ukrayna-Rusya savaşının etkileri ve bölgesel-küresel konular ele alındı. Erdoğan, Ukrayna-Rusya arasındaki çatışmanın sonlandırılması için uluslararası toplumun daha etkin tedbirler alması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin barış için çaba göstermeye devam edeceğini ifade etti.

Astana'daki temaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile de görüşmüştü. Önceki günlerde ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı