ÖZELHABER/ Çankırı'nın Eldivan ilçesinde düzenlenen ve büyük katılım gören atıcılık müsabakası, hem profesyonel hem de amatör atıcılardan tam not aldı. Çavder Çankırı Merkez Avcılar Derneği ve Elavder Eldivan Avcılar Derneği iş birliğiyle gerçekleşen etkinliğe Samsun, Tokat, Kütahya, Sakarya, Çorum, Kayseri, Konya, Kastamonu, Ankara, Sinop, Sivas, Burdur, Eskişehir ve Çankırı’nın ilçelerinden toplam 350 sporcu katıldı.

Çankırı Eldivan’da Korkutan Yangın: Bir Ev Kül Oldu! Çankırı Eldivan’da Korkutan Yangın: Bir Ev Kül Oldu!

Beş farklı kategoride yapılan müsabakalarda, Profesyonel Trap, Amatör Trap, Tekkurşun Atışları, Tavşan Atışları ve Keklik Atışları gibi yarışmalar yer aldı. Bu kapsamlı organizasyon, son yıllarda bölgede gerçekleştirilen en geniş çaplı atıcılık etkinliği olarak dikkat çekti. Müsabakalar sonucu dereceye giren 21 sporcuya kupa, tüfek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, etkinliğe dair açıklamasında, “Çavder ve Elavder derneklerimizin emekleriyle, sporcularımızın ve seyircilerimizin yoğun katılımıyla harika bir organizasyona imza attık. Yarışmaların hazırlanmasında emeği geçen dernek başkanlarımıza, yönetimlerine, sponsorlarımıza ve belediye personelimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Bölgenin atıcılık sporuna olan ilgisini artıran ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılanan bu etkinlik, Eldivan’ın sosyal ve sportif alanda gelişimine önemli bir katkı sağladı.

Kaynak: Burak Kaya