Çankırı Eldivan Belediye Spor Kulübü güreşçileri, 16-17-18 Ağustos tarihlerinde Balıkesir’de düzenlenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde önemli başarılara imza attı. CW Enerji Yağlı Güreş Ligi 5. Etabı olarak da bilinen bu prestijli organizasyona yaklaşık 1700 sporcu katıldı. Eldivan Belediye Spor Kulübü ise 7 sporcu ile temsil edildi. Bu müsabakalar, 2025 yılında gerçekleştirilecek olan Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri için puan toplama ve vize alma amacı taşıyordu.

Eldivan Belediye Spor güreşçileri, bu büyük organizasyonda başarılı performanslar sergiledi. Deste Büyük Boy kategorisinde mücadele eden Ahmet Akbaş, zorlu rakiplerine karşı üstün bir performans göstererek üçüncülük elde etti. Bu sonuç, Eldivan’ın adını Balıkesir’de duyurmayı başardı. Diğer bir sporcu olan Semih Kayacan ise Ayak Boyu kategorisinde çeyrek finale kadar yükseldi. Ancak çeyrek finalde elenerek madalya alma şansını kıl payı kaçırdı.

Antrenörler Hakan Ocak ve Recep Türkyılmaz, sporcularının gösterdiği bu başarıdan büyük gurur duyduklarını ifade ettiler. Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafçı’nın verdiği maddi ve manevi desteklerin güreşçilerin başarılarında büyük rol oynadığını belirten antrenörler, Lafçı’ya teşekkürlerini sundu. Ocak ve Türkyılmaz, Çankırı ve Eldivan’ın adını Türkiye’nin her yerinde duyurmaya devam edeceklerini vurgulayarak, gelecek güreş organizasyonları için de iddialı olduklarını belirtti.

Çankırı FK, Gerede Deplasmanında Şov Yaptı: 4-0'lık Zaferle Yükselişe Geçti! Çankırı FK, Gerede Deplasmanında Şov Yaptı: 4-0'lık Zaferle Yükselişe Geçti!

Eldivanlı güreşçilerin Balıkesir’de elde ettiği bu başarı, bölgedeki güreş kültürünün ne denli güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Eldivan Belediye Spor Kulübü, önümüzdeki yıllarda da güreş sahalarında adından söz ettirmeye devam edecek. Antrenörler ve sporcular, Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri için çalışmalarını sürdüreceklerini ve daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: Berkay Tozlu