Düzce Belediyesi, şehirde su yönetimi ve alt yapı alanında kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, içme suyu arıtma tesisi, atık su arıtma sistemi ve alt yapı yatırımları hakkında detaylı bilgi verdi. Şehirde su ihtiyacını karşılamak ve atık suları uygun şekilde bertaraf etmek amacıyla yürütülen çalışmaların detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Rapora göre, İçme Suyu Arıtma Tesisi, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak çalışıyor. Kaynaktan gelen ham su, kimyasal arıtma işlemlerine tabi tutuluyor. Bu işlemler arasında pıhtılaştırma, yumuşatmaya ve çökeltmeye yönelik yöntemler bulunuyor. Günlük 50 bin metreküp kapasiteli tesiste, filtrasyon ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilerek su, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) standartları ve Sağlık Bakanlığı şartlarına uygun hale getiriliyor. Bu sayede içme suyu, vatandaşların güvenli ve sağlıklı kullanımına sunuluyor.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün bir diğer önemli görevi, şehrin çeşitli bölgelerinde içme suyu hatları çekme işlemleridir. Ruhsatlı ve yapımı devam eden yapılar için bağlantılar yapılırken, mevcut abonelerle ana hatlarda meydana gelen arızalara 7/24 nöbetçi ekiplerle müdahale ediliyor.

Vezirköprü’de Kız Anadolu İmam Lisesi’nde Mevlid-i Nebi Haftası Coşkuyla Kutlandı Vezirköprü’de Kız Anadolu İmam Lisesi’nde Mevlid-i Nebi Haftası Coşkuyla Kutlandı

Şehirdeki atık sular, günlük 35 bin metreküp kapasiteye sahip Atık Su Arıtma Tesisi tarafından işleniyor. Bu tesiste, fiziksel ve biyolojik arıtma işlemleri uygulanarak atık sular, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlara uygun olarak düzenli denetimler kapsamında bertaraf ediliyor. Müdürlük, şehir merkezindeki gelişen ve büyüyen altyapıyı desteklemek amacıyla yeni yollar üzerinde alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, yeni yapıların parsel bağlama işlemleri ve mevcut yapılarda meydana gelen tıkanma şikayetlerinin giderilmesi gibi onarım hizmetleri de devam ediyor.

Düzce Belediyesi, su ve atık su yönetimi konusundaki bu kapsamlı çalışmalarla, şehrin su ihtiyacını karşılama ve atık suların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi konusundaki taahhüdünü sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı