Sivas’ın Şarkışla ilçesi Yüreğil köyünde doğan ve boks kariyerinde dünya şampiyonluğuna kadar yükselen Hasan Al, şimdi memleketinde yeni şampiyonlar yetiştiriyor. Henüz 4 yaşındayken ailesi ile birlikte Danimarka’ya göç eden Hasan Al, 1988 yılında amatör olarak başladığı boks kariyerinde kısa sürede büyük başarılar elde etti. 1990 yılında Danimarka'da yıldızlar kategorisinde şampiyon olan Al, 7 yıl boyunca çıktığı her siklette Danimarka şampiyonu oldu. Kariyerinin zirvesine ise 1996 yılında Amatör Avrupa Şampiyonu, 1998 yılında ise Türkiye’nin ilk profesyonel dünya şampiyonu olarak ulaştı.

2004 yılında aktif spor hayatını noktalayan Hasan Al, Danimarka’da antrenörlük yaptıktan sonra memleketi Şarkışla’ya dönmeye karar verdi. Al, burada gençleri spora kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla kolları sıvadı. Kendi imkânlarıyla 3 katlı evinin bodrum katını spor salonuna dönüştüren Al, bu küçük salonda büyük hedeflerle çalışıyor.

Hasan Al’ın öğrencilerinden Cengizhan Yılmaz, hocasının tecrübeleri sayesinde büyük başarılar elde edeceklerine inandığını dile getirerek, "Hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz. İlk amacımız Türkiye şampiyonu olmak, sonrasında ise Avrupa ve dünya şampiyonlukları" dedi. Yılmaz, yerlerinin küçük olmasına rağmen büyük hayaller kurduklarını belirtti.

Bir diğer öğrenci Eren Polat ise dövüş sporlarına olan merakını yeniden canlandırdığını ifade ederek, "İki aydır Hasan hoca ile çalışıyorum. Daha önce muay thai yapıyordum ve şampiyonluklarım vardı. Hasan hocamla yeniden dövüş sanatlarına ilgi duymaya başladım ve bu yolda ilerlemek istiyorum" dedi.

Antrenör Hasan Al, öğrencilerinin hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, "Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve şampiyon sporcular yetiştirmek istiyorum. İlçemizde büyük bir potansiyel var ve bu potansiyeli değerlendirmek istiyorum. Amacım, yeni şampiyonlar çıkarmak ve bunu başarmak için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hasan Al, Şarkışla’daki küçük spor salonunda, büyük hedefler peşinde koşan gençlere örnek oluyor. Şampiyonluk yolunda disiplinli çalışmaları ile dikkat çeken Al ve öğrencileri, gelecekte adlarından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Geleceğe Yürüyor! Genel Kurulda Stratejiler Belirlendi Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Geleceğe Yürüyor! Genel Kurulda Stratejiler Belirlendi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı