Çankırı’da Ormanlar İçin El Ele: Vali Taşolar’dan Gençlere Teşekkür Çankırı’da Ormanlar İçin El Ele: Vali Taşolar’dan Gençlere Teşekkür

Edirne'de 28 yıllık baklavacı Halil İbrahim Özer, son günlerde Türkiye'de popüler olan Dubai çikolatasından esinlenerek 'Dubai baklavasını' müşterilerine sunmaya başladı. Orta Doğu'nun geleneksel tatları olan kadayıf ve Antep fıstığının çikolata ile birleşmesinden doğan Dubai çikolatası, tatlıcıları harekete geçirdi. Halil İbrahim Özer, 'Dubai baklavası' üreten ilk isim olmanın gururunu yaşıyor.

Dubai baklavasının kilosu 800 TL olarak satışa sunuluyor. Özer, “Son günlerde gündem olan Dubai çikolatasını baklava şekline dönüştürme çalışmalarımız vardı. Dubai çikolatasındaki malzemelerin daha fazlası baklavamızda bulunuyor. Çikolataya oranla baklavamız daha lezzetli” dedi. Yabancı turistlerin ilgisini çeken bu yeni tat, baklava severlerin de beğenisini kazanıyor.

Baklavada kadayıf, Antep fıstığı, fıstık ve şeker kullanıldığını belirten Özer, “Baklavasını görenler de şaşırıyor. Bu lezzeti tatmak için gelenler, Dubai baklavasını mutlaka denemeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı