Rektör Çiftçi'den YÖK’e Ziyaret: ÇAKÜ’nün Vizyonu ve Projeleri Masaya Yatırıldı Rektör Çiftçi'den YÖK’e Ziyaret: ÇAKÜ’nün Vizyonu ve Projeleri Masaya Yatırıldı

Öğrencilerin aktif rol alacağı, teoriden uygulamaya, gözlemden deneye birçok yöntem kullanılarak doğa bilimi, sanat ve teknolojiyi kapsayan eğitimlerle öğrencilerin hayal güçlerini harekete geçirip gerçekleştirilmesi mümkün olan fikir, proje ve somut unsurlar ortaya koyarak bilimsel katkı sağlamayı amaçlayan “Doğayla Buluş Bilimle Geliş” projesi etkinlikleri devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında düzenlenen projede il merkezinde faaliyetlerini sürdüren ortaöğretim kurumlarından 40 öğrenci yer alıyor. Projenin üçüncü gün etkinlikleri Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde gerçekleştirildi. Etkinlikte, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Ertuğrul Tomsuk tarafından  "Cyanotype  Tekniği ile Floral Baskı" uygulaması hakkında öğrencilere bilgi verildi. Baskı tekniğini uygulamalı olarak gözlemleyen öğrenciler, doğadan topladıkları bitkileri özel solüsyonlar yardımı ile güneş ışınlarını kullanarak baskı haline getirdiler.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi de atölyeleri ziyaret ederek, proje çalışmalarını yerinde gözlemlediler. Ziyaretlerinde, TÜBİTAK Başkanı ve Karatekin Üniversitesi Rektörü'ne Vali Yardımcısı İsmail Küreci ve  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Kendir eşlik etti. Öğrencilerle sohbet eden TÜBİTAK Başkanı, yapılan çalışmanın detayları hakkında ARGE personelinden bilgi aldı. Öğrencilerle, meslek seçimleri hakkında da bir süre sohbet eden Prof. Dr. Mandal, yapılan çalışmalarda emeği geçenle ARGE personeli, öğretmen ve akademisyenlere teşekkür etti.

Kaynak: Haber Bülteni