Diyarbakır’da 3 Eylül 2019 tarihinden bu yana HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren aileler, "aileler dağıtıldı" şeklindeki haberlerine tepki gösterdi. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin başlattığı evlat nöbeti, 6 yıldır kesintisiz sürüyor.

Kızı Fadime için eyleme katılan Hatice Levent (62), “Kütahya’dan 20 saatlik yoldan geliyorum. 6 yıldır evlat derdindeyim. 10 yıldır evladımın peşindeyim. Evladımı almadan peşimi bırakmayacağım. Bu çadır kalksa bile buranın merdivenlerinde oturacağım. Kimse buraları kaldıramaz. Biz zaten her şeyimizi göze aldık, kefenimizi cebimize koyup geldik” dedi.

Emir Karatekin Yurdu'nda Vali Taşolar Öğrencilerle Buluştu Emir Karatekin Yurdu'nda Vali Taşolar Öğrencilerle Buluştu

Ağrı’dan eyleme katılan Süheyla Demir (49) ise, “Kızım Hayal Demir için buradayım. Kızımı kandırıp götürdüler. 10 yıldır onun yolunu gözlüyorum, ciğerim yanıyor. Bazı basın mensupları bizimle ilgili yanlış haberler yapıyor. 'Çadır kalkacak' deniyor ama böyle bir şey yok. Bu çadır, biz ölmeden kalkmaz. Eğer kalksa bile HDP binası önünde oturmaya devam edeceğiz. Evlatlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz bu yola canımızı koyduk” ifadelerini kullandı.

Ramazan Üçdağ’ın annesi Mevlide Üçdağ (45) da, “Medya, çadır kapanmış gibi yalan haberler yapıyor. Hiçbir zaman çadır kapanmadı. Kapatılmaya çalışılsa bile oradaki merdivenlerde oturacağız. Devletimizin ve yetkililerimizin arkamızda olduğu sürece buradan ayrılmayacağız. Eylemimiz sonuna kadar devam edecek. 6 yıldır buradayız ve kanımın son damlasına kadar buradan evladımı almadan gitmeyeceğim” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı