Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük araştırılıyor. Bu yazıda Celal Büyük'ün hayatını ve kariyerini ele alacağız.

Celal Büyük kimdir?

Celal Büyük, 27 Mart 1950’de Erzurum’un Oltu ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Zonguldak’ta başlayan Büyük, lise eğitimini Oltu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nda İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1992 yılında bu göreve atanan Celal Büyük, Ankara Hac-ı Bayram Camii İmamı Abdülkadir Şehitoğlu’ndan talim ve makam dersleri alarak bilgi ve deneyimini artırdı.

Kariyerine Ankara Haymana, Ankara Altındağ ve Bursa Osmangazi ilçelerinde İmam-Hatip olarak devam eden Büyük, 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni başarıyla bitirerek Denizli Honaz ilçesine vaiz olarak atandı. Aynı dönemde Marmara Üniversitesi’nde Din Eğitimi alanında yüksek lisans yaptı.

Celal Büyük’ün kariyeri, 2006-2009 yılları arasında Erzurum Horasan ve 2009-2013 yılları arasında Erzurum Tortum İlçe Müftülüğü görevleriyle devam etti. 2013 yılında Erzurum İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı ve 2015 yılında Erzurum İl Müftülüğü’ne vekalet etti. Sonrasında Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü (2016-2019) ve İstanbul Bağcılar İlçe Müftülüğü (2019-2022) görevlerini üstlendi. 2022-2023 yıllarında ise Ağrı İl Müftüsü olarak görev yaptı.

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük Kimdir

Kariyeri boyunca çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan Büyük, ulusal yayın yapan Kardelen TV’de yaklaşık dört yıl program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. Şu anda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Din Eğitimi alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Celal Büyük, 6 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır İl Müftüsü olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Oğuz Demir kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Oğuz Demir kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Celal Büyük kaç yaşında?

Celal Büyük, 27 Mart 1974 doğumlu olup, 2024 yılı itibarıyla 50 yaşındadır.

Celal Büyük nereli?

Celal Büyük, 27 Mart 1974 tarihinde Erzurum'un Oltu ilçesinde doğmuştur. Bu nedenle aslen Erzurumlu olduğu düşünülmektedir.

Celal Büyük ne iş yapıyor?

Celal Büyük, bir kamu görevlisi olarak çalışmaktadır. 27 Eylül 2023 itibarıyla Diyarbakır İl Müftüsü olarak atanmıştır. Daha önce Ağrı İl Müftüsü olarak görev yapmıştır. Ayrıca, kariyeri boyunca çeşitli ilçe müftülüklerinde, vaizliklerde ve müftü yardımcılığında bulunmuştur. Din eğitimi alanında akademik çalışmalarına da devam etmektedir.

Celal Büyük evli mi?

Celal Büyük evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi