Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da düzenlenen Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun 3. Toplantısının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, “Yakın coğrafyamızda yaşadığımız çalkantılı süreçler, savaşlar, Ortadoğu’da İsrail’in insani felaket ve zulüm sarmalı, bölgesel düzeyde diyalog ve işbirliğinin ne kadar önem arz ettiğini bir kez daha ortaya koyuyor” dedi.

Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katıldı. Fidan, toplantının amacının Güney Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması ve işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi olduğunu belirtti.

Şehit Ailelerinden Hükümete Çağrı: "Bu Tasarıyı Reddedin!" Şehit Ailelerinden Hükümete Çağrı: "Bu Tasarıyı Reddedin!"

“3+3 Bölgesel İşbirliği Platformu’nun 3. toplantısı için bir araya gelmiş durumdayız” diyen Fidan, platformun adının 3+3 olmasına rağmen Gürcistan’ın toplantıya katılmadığını hatırlatarak, “Gürcistan’ın yerinin baki olduğunu ve arzu ettiği zaman bu platforma dahil olabileceğini bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Fidan, bölgesel sorunların en iyi, o bölgenin devletleri tarafından bilindiğine inandıklarını vurguladı ve toplantının sonunda bir ortak bildiri kabul etmeyi öngördüklerini belirtti. Bu toplantının, Güney Kafkasya’ya olan bakış açılarını ve bölgesel sahiplenme anlayışını pekiştireceği ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı