Son günlerde ülke gündeminde yer alan Polat ailesi oldukça merak ediliyor. Dilan Polat'ın kardeşi Can Doğu da merak edilenlerden biri. Bu yazıda Can Doğu ile ilgili ulaşılabilir tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Dilan Polat'ın kardeşi Can Doğu kimdir?

Dilan Polat'ın küçük kardeşi Can Doğu'nun 20'li yaşlarında olduğu biliniyor. Dilan Polat'ın ablası Sinem Sıla Doğu, erkek kardeşi ise Can Doğu'dur. Dilan Polat'ın Engin Polat ve ailesiyle yakın işbirliği içerisinde olduğu, çeşitli projelerde iş birliği yaptığı biliniyor. 

Kara para aklama ve diğer iddialar nedeniyle Polat ailesinin tüm hesaplarının detaylı bir şekilde araştırıldığı ve mal varlıklarına el konulduğu bilinmektedir. Soruşturmanın mahkeme aşamasının tamamlandığı ve aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Can Doğu'nun da bulunduğu 12 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edilmişti. 

Dilan Polat Kardeşi Can Doğu KimdirCan Doğu'nun daha önce paylaştığı videoda uyuşturucu kullandığı iddiaları üzerine gözyaşı dökerek açıklama yaptığı biliniyor. Sıla Doğu'nun uyuşturucu kullandığını itiraf etmesinin ardından Can Doğu'nun "Biz her şeyi kendi çabalarımızla başardık. Bu süreç bizi çok yıprattı. Her zaman kıskandılar. Her zaman başarılarımızı kıskandılar. Biz ne yaptıysak kendi emeğimizle yaptık" şeklinde açıklama yaptığı belirtilmiştir.

Dilan Polat olayı nedir?

İstanbul'da düzenlenen operasyonlar sonrasında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişinin yakalanarak haklarında dava açıldığı bilinmektedir. Şirketin sahibi çift, işyerlerinde yapılan aramalarda dijital materyallere ve defterlere el konulması nedeniyle Masak tarafından soruşturma altına alınmıştı.

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

İncelenen raporlarda, aile bireylerine ait şirketler arasında sahte fatura düzenlenerek 200 milyon lira üzerinde para akışı olduğu tespit edilmişti. Bu para akışının gayrimenkul ve araç alımları dahil çeşitli işlemlerde kullanıldığı tespit edildi.

Dilan Polat Kardeşi Can

Operasyonun ardından Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve diğer şüphelilerden 16'sı yakalandı. 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yukarıda adı geçen kişilerin yanı sıra, yargılanmayı beklerken serbest bırakılan başka tutuklular da vardı. 

Sıla Doğu'nun avukatı, gözaltından serbest bırakıldığını söyledi. Dilan Polat'ın kardeşinin tutukluluğunun devamına ilişkin ne yazık ki net bir bilgi mevcut değil. Bu dönemde yaşanan olaylar Türkiye'yi derinden etkilemiş ve kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi