Beyin sağlığı ve nöroloji alanında tanınan Prof. Dr. Derya Uludüz araştırılıyor. İşte Prof. Dr. Derya Uludüz'ün hayatı ve kariyeri...

Derya Uludüz kimdir?

Prof. Dr. Derya Uludüz, 6 Mayıs 1973 tarihinde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Uludüz, çocuk nörolojisi, başağrısı ve beyin damar hastalıkları alanlarında uzmanlaşmıştır.

Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Uludüz, Algoloji ve Beyin Damar Hastalıkları Bilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürmektedir. Çocuk nörolojisi, pediatrik ve erişkin başağrısı ile beyin damar hastalıkları polikliniklerinde aktif olarak hizmet vermektedir.

Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli? Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli?

Prof. Dr. Uludüz’ün profesyonel kariyerinde yer aldığı önemli görevler şunlardır:

  • BEYİNDER Beyin Sağlığı Derneği: Kurucu Başkan
  • Küresel Migren ve Ağrı Derneği: Başkan Yardımcısı
  • Dünya Başağrısı Cemiyeti: “Lifting The Burden” Grubu Başkan Yardımcısı, Pediatrik Başağrıları Dünya Koordinatörü ve Pediatrik Alt Komite Üyesi
  • Başağrısı ve Ağrı Araştırmaları Derneği: Yönetim Kurulu Üyesi
  • Avrupa Başağrısı Federasyonu: Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi
  • Avrupa İnme Organizasyonu: Eğitim Grubu Komite Üyesi ve Sosyal İlişkiler Komite Üyesi
  • Türk Nöroloji Derneği: Yayın Kurulu Üyesi, Nöroepidemiyoloji Çalışma Grubu Üyesi, Pediatrik Nöroloji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı, Beyin Damar Hastalıkları Çalışma Grubu Üyesi ve Başağrısı Çalışma Grubu Asil Üyesi
  • İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi: Nöroloji 3001 Kurulu Lisans Eğitim Koordinatörlüğü Başkanlığı, Nöroloji 5. Dönem Lisans Eğitim Koordinatörü, ERASMUS Koordinatörü, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanlığı

Derya Uludüz Kimdir

Prof. Dr. Uludüz, 2015-2016 yılları arasında TUKMOS Nöroloji Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca, Türkiye Klinikleri ve Türk Beyin Damar Hastalıkları dergilerinin yayın kurullarında da yer almıştır. 2014-2015 yıllarında Avrupa Birliği Projeleri (Horizon 2020) Çocuk Nörolojisi Projeleri Değerlendirme Komitesi’nde görev almıştır.

Kariyerinde elde ettiği bu başarılar, Prof. Dr. Derya Uludüz’ün beyin sağlığı ve nöroloji alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir figür olmasını sağlamıştır.

Derya Uludüz nereli?

Prof. Dr. Derya Uludüz, 6 Mayıs 1973 tarihinde İstanbul'da doğmuştur fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Derya Uludüz uzmanlığı ne?

Prof. Dr. Derya Uludüz, beyin sağlığı ve nöroloji alanında tanınmış bir uzmandır. 6 Mayıs 1973 tarihinde İstanbul’da doğan Uludüz, Alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıkların tedavisi üzerine kapsamlı çalışmalar yapmaktadır. Özellikle NEUROLITH TPS yöntemi ile Alzheimer tedavisinde dikkat çeken başarılar elde etmiştir. Bu yöntem, erken ve orta dönem Alzheimer hastalığının tedavisinde etkili bir seçenek olarak öne çıkmaktadır.

Prof. Dr. Uludüz’ün uzmanlık alanları arasında başağrısı ve migren tedavisi de bulunmaktadır. Algoloji ve Beyin Damar Hastalıkları Bilim Dalı'nda görev yaparak, çocuk nörolojisi, pediatrik ve erişkin başağrısı ile beyin damar hastalıkları polikliniklerinde aktif bir şekilde hizmet vermektedir.

Uludüz, bu alanlardaki tedavi yöntemleri ve araştırmaları ile nörolojik sağlık sorunlarına çözüm bulmaya çalışmaktadır. Tedavi yöntemleri ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, katıldığı televizyon programları ve yayınlarını takip edebilir. Prof. Dr. Derya Uludüz, beyin sağlığı ve nöroloji alanındaki derin bilgisi ve deneyimiyle sağlık sektöründe önemli bir isimdir.

Kaynak: Haber Merkezi