Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinasyonunda, kamu personelinin sporla buluşmasını sağlamak ve birlik-beraberlik ruhunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen 2. Kamu Spor Oyunları, Denizli’de başlıyor. "Gelin Sporda Buluşalım" sloganıyla gerçekleştirilecek olan bu etkinlik, Voleybol, Basketbol ve Masa Tenisi gibi popüler branşlarda düzenlenecek.

Bu oyunlar, kamu kurumlarında çalışan personelin katılımıyla yapılacak ve yarışmalara katılmak isteyenler için başvurular 14-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurular, online olarak veya Gençlik Spor İlçe Müdürlüklerine bizzat yapılabilecek.

Süper Lig'de 6. Hafta Heyecanı Başlıyor Derbi Coşkusu ve Kritik Mücadeleler Süper Lig'de 6. Hafta Heyecanı Başlıyor Derbi Coşkusu ve Kritik Mücadeleler

Oyunlar, kamuda görev yapan personelin sporla iç içe olmasını sağlarken, kurumlar arası iş birliğini de artırmayı hedefliyor. Ayrıca, bu etkinlikler kamu çalışanlarının bedenen ve ruhen sağlıklı olmalarına katkıda bulunacak ve spor yapma alışkanlığını teşvik edecek.

Yarışmalarda illerini şampiyon olarak tamamlayan takımlar, bölge şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Bu şampiyonalarda başarılı olan ekipler ise finallerde boy gösterecek. Oyunların finalleri, 30 Ekim - 03 Kasım 2024 tarihlerinde Ankara’da yapılacak ve ülkenin dört bir yanından gelen kamu çalışanları arasında büyük bir heyecan yaşanacak.

Bu etkinlik, kamu çalışanlarını spor yapmaya teşvik ederken, aynı zamanda kurumlar arası dayanışmayı da güçlendirecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu tür etkinliklerle kamu çalışanlarının fiziksel aktivitelerini artırmayı ve sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı