Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, partinin kongre süreci, muhalefetin tutumu ve siyasi gelişmelere dair açıklamalar yapan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan, konuşmasında Özel’in Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik eleştirilerine tepki göstererek, “Sayın Özel, başkomutan olarak sana sesleniyorum. Ayaklarını denk al. Denk almazsan denk aldırmasını biz biliriz. Ordumun komuta kademesine laf atma yetkisi sende değildir. Haddini bileceksin. Bu ordunun komuta kademesine laf atmak sana yakışmaz. Gereği neyse ben de komuta kademesini toplayacağım ve manevi tazminat davası da dahil, gerekli ne varsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi’ni başarıyla tamamladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat yapılanmasında önemli değişikliklere gidildiğini vurguladı. İlçe başkanlıklarında yüzde 60, il başkanlıklarında ise yüzde 70 oranında değişim yapıldığını ifade eden Erdoğan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) da yenilikler olduğunu söyledi.

Parti içinde istişare kültürünün her zaman ön planda olduğunu belirten Erdoğan, “Kuruluşumuzdan itibaren istişareyi ve ortak aklı siyasetin merkezine yerleştirmiş bir kadroyuz. Milletimizin taleplerini dikkate alarak yol haritamızı belirliyoruz” dedi.

Erdoğan, muhalefetin kongre sürecine ilişkin eleştirilerini de değerlendirerek, “Muhalefetin hazımsızlığını gayet doğal karşılıyoruz. Kavgasız, şaibesiz bir kurultay dahi yapamayanların bize bakıp hırçınlaşmasını normal karşılıyoruz. Ancak bunların bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’den siyasi partilere ziyaret: İlk durak CHP, MHP içinse tarih netleşti DEM Parti’den siyasi partilere ziyaret: İlk durak CHP, MHP içinse tarih netleşti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti kongresine gönderdiği çiçek aranjmanına da değinen Erdoğan, “Sayın Bahçeli’nin kongremize gönderdiği anlamlı ve önemli semboller içeren çiçek aranjmanı bizi memnun etti, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, teşkilatın yerel seçim hazırlıkları ve siyasi gündemdeki gelişmelerin değerlendirilmesiyle devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı