Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Gökdere Meydanı'nda yaptığı konuşmada vatandaşa seslendi. Konuşmasında emekli maaşlarına da yer veren Erdoğan, vatandaşı sevindirecek haberler verdi. 

Yaptığı konuşmada, dünyadaki ekonomileri en çok zorlayan şeyin enflasyon olduğuna vurgu yapan Erdoğan "Avrupa'dan Amerika'ya herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Hayat pahalılığından etkilenen en fazla çalışan kesimlerimiz ve emeklilerimizdir. Yılbaşında yüzde 5 oranında artışlar yaptık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini aynı oranda arttırdık. Ayrıca bir defaya mahsus 5 bin lira ödemede bulunduk." dedi.

'Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız'

Devlet desteği ile kuruldu: Kadınlar modern serada üretime başladı Devlet desteği ile kuruldu: Kadınlar modern serada üretime başladı

Konuşması esnasında emeklileri de unutmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Temmuz ayında yılın 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik. İnsanımızı kanırmaya çalışmadık." diyerek devam etti; "Emeklilikte yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen bir takım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık. Bu uygulamanın kamu maliyesine getirdiği yükün ve sosyal güvenlik sisteminin dengesine getireceği tamir epeyce zaman alacak."

'Yılın ikinci yarısında enflasyonun inişe geçecek'

Kamuoyundan aldığı tepkiler hususunda enflasyona değinen Erdoğan, "Milletimizin faklı kesimlerine verdiğimi sözlerin takibini yapıp tek tek yerine getiriyoruz. Elbette yüksek enflasyonun çalışanlar ve emeklilerde yol açtığı refah kaybı gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Ekonomi programımızı öncelikle kararlıca sürdürerek fiyat istikrarını sağlamamız gerekiyor. Yüksek enflasyon ortamında kime ne verirseniz verin istediğiniz neticeyi alamıyorsunuz. Yılın ikinci yarısında enflasyonun inişe geçtiğinizi göreceğiz." ifadelerinde bulundu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı