Türk Hafız Cübbeli Ahmet Hoca, 27 Şubat 1965 tarihinde İstanbul Fatih'te dünyaya gelmiştir. Varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Cübbeli Ahmet Hoca, aslen Giresun Göreleli'dir. Babasının sahip olduğu tel çivi fabrikası, Türkiye'nin en büyük tel çivi fabrikasıdır.

Cübbeli Ahmet Hoca mahlası ona, çocukluk yaşlarında cübbeye ilgi duyması sebebiyle adaşlarından ayırt etmek için koyulmuştur. 3 yaşından itibaren dini eğitim almaya başlayan Cübbeli Ahmet Hoca Nakşibendi Tarikatı'nda Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından özel olarak eğitildi. Asıl adı Ahmet Mahmut Ünlü olan hafız, 11 yaşına kadar Fatih ilçesinin Çarşamba mahallesinde bulunan İsmailağa Camii'nde medrese eğitimi almaya devam etti.

Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü? Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü?

12 yaşında Yavuz Selim ve Kasımpaşa Camii gibi büyük camilerde vaaz vermeye başlayan Ünlü'nün vaazları son derece büyük kalabalıklar tarafından dinlenmeye başladı. İlk kez 17 yaşında Hacca giden Ünlü, Kefevî Camii İmamı Mustafa Kılıç'tan 6 ayda hafızlığını tamamladı. İsmailağa Camisinde kurduğu ders halkalarında birçok isim yetiştiren Ünlü, Türkiye'nin ve Dünyanın farklı farklı bölgelerinde düzenlediği sohbetlerini yüz binlerce insana ulaştırdı. Yoğun talep sonucunda bir vakıf kurulmasına karar veren Ünlü, 1990 yılında Fatih Hak Ve Hizmet Vakfı'nı kurdu. 

Whatsapp Image 2024 06 20 At 12.05.58Mahmut Ünlü, 1999 Gölcük depremi hakkında yaptığı konuşma neticesinde ''Halkı din, mezhep ve inanç farklılığı gözeterek, birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa alenen tahrik etmek'' suçlarından 2 yıl 7 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu mahkeme kararının ardından Ünlü, 13 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

2006 yılında Hürriyet Gazetesi'nin Cübbesiz Ahmet Hoca ile ilgili yaptığı "jet ski" haberiyle tekrar gündeme gelen Cübbeli Ahmet Hoca, 2009 yılında da "Barbie bebekler erkekleri tahrik ediyor" sözleriyle gündeme gelmişti. 

Şifa Ayetleri isimli eserinde "Erkeğin tenasül uzvu için okunacaklar" başlığı altında Adiyat Suresi'nin okunup cinsel uzva üflenmesinin cinsel uzvun zayıflığını gidereceğini iddia etmesi nedeniyle 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. 

Cübbeli Ahmet Hoca kaç yaşında? 

İki eşi ve 8 çocuğu olan Cübbeli Ahmet Hoca, günümüzde 59 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi