Programa İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Anadolu Mektebi kurucusu Eski Bakanlardan Prof. Dr. Sami Güçlü, Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doçent İbrahim Akyol , okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk gerçekleştirdi. Öztürk konuşmasında okumanın toplumlar için önemi ve Çankırı'da Milli Eğitim Müdürlüğü okuma faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

            Anadolu Mektebi yazar okuma programı tanıtım filminde mektep için "Klasik kültürün en önemli özelliği olan "külliyat okuma" felsefesinden hareket eden Anadolu Mektebi, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların; bir sıra dâhilinde tüm eserleri ve hakkında yazılmış seçkin eserlerin okunmasını, okunan her eserden sonra eser hakkında bir değerlendirme yazısının yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metninin hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını, konuşma metninin geliştirilerek yayınlanmasını amaçlar" . ifadeleri üzerinde duruldu.

Yetenek sınavları hakkında merak edilenler cevaplandı Yetenek sınavları hakkında merak edilenler cevaplandı

            Anadolu Mektebi kurucusu Prof. Dr. Sami Güçlü ise konuşmalarında yazar okuma programı fikrinin hikâyesini katılımcılar ile paylaştı. Soru-cevap yöntemiyle programın detayları katılımcılarla paylaşıldı. Güçlü, Çankırı'yı Anadolu Mektebi Yazar okuma programı içerisinde görmek istediklerini belirterek konuşmasını tamamladı.

            Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesindeki tanıtım programı Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün Anadolu Mektebi kurucusu Prof. Dr. Sami Güçlü'ye hediye takdimi ile tamamlandı.

Kaynak: İl Milli Eğitim Müdürlüğü