Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, Cumhuriyet'in 101. yılı onuruna anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Akademi bahçesinde bir araya gelen çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılına özel olarak 101 çam fidanını toprakla buluşturdu. Bu özel etkinlikte çocuklar, gelecek yüzyıla dair hayallerini ve umutlarını not kağıtlarına yazarak diktikleri fidanlara astılar.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in eşi Betül Esen de etkinliğe katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldu. Esen, çocukların Atatürk’ün mirasını yaşatarak doğaya olan sevgilerini ve Cumhuriyet’in değerlerini fidanlara işlediğini belirterek, “Atatürk’ün çocukları gittikleri her yeri güzelleştiriyor. Çocuklarımızın bu güzel etkinlikte gösterdiği çaba, geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor,” dedi.

Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesi kritik eşiği aştı Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesi kritik eşiği aştı

Etkinlikte çocuklar, fidan dikiminin her aşamasını öğrenme fırsatı bulurken, diktikleri ağaçların bakımını üstlenmenin sorumluluğunu da aldılar. Çocukların heyecanını paylaşan Esen, onların bu tür etkinliklerle doğaya ve çevreye olan duyarlılıklarının arttığını ifade etti. Etkinlik sonunda çocuklar, fidanlarının gelecekte büyüyerek Cumhuriyet’in simgelerinden biri olacağını bilmenin gururuyla akademiden ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi