Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ailesi merak konusu oldu. 

Cevdet Yılmaz kimdir?

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967 tarihinde Bingöl’de doğmuş bir Türk bürokrat ve siyasetçidir. Zaza asıllı olan Yılmaz, 2023 yılından itibaren Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Yılmaz, lise öğrenimini Bingöl’de tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1988 yılında birincilikle mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 1992-1994 yıllarında ABD’nin Denver Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı. Doktora eğitimini ise Bilkent Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde sürdürdü ve 2003 yılında tamamladı.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile başlayan Yılmaz, 2007 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti’den Bingöl milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. İlk olarak Kalkınma Bakanlığı görevine getirildi ve 2011 genel seçimlerinde yeniden seçilerek bu görevi sürdürdü. 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinin ardından, 62. Türkiye Hükümeti’nde yine Kalkınma Bakanlığı görevine devam etti.

Cevdet Yılmaz Kimdir

2015 seçimlerinde Diyarbakır milletvekili olarak Meclis’e girdi. Koalisyon görüşmelerinin başarısız olması üzerine yapılan erken seçimde, Yılmaz başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Kasım 2015 seçimlerinde Bingöl milletvekili olarak tekrar seçildi.

Son olarak, 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmıştır. Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır. Ana dili Zazaca olan Yılmaz, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dillerini de bilmektedir.

Cevdet Yılmaz eşi kim?

Cevdet Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz'dır. 

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

Cevdet Yılmaz çocukları kim?

Cevdet Yılmaz’ın iki çocuğu olduğu bilinmektedir. Ancak, çocuklarının isimleri ve özel hayatları hakkında kamuoyuna açıklanan detaylar bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi